Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 11:43

40 χρόνια αγνοούμενοι - Εκδήλωση μνήμης από την Πανελλήνια Επιτροπή στο Πολεμικό Μουσείο

Αρκετοί πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα των αγνοουμένων αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν, ενώ πολλοί θα είναι και οι συγγενείς που θα έρθουν από κάθε γωνιά της χώρας, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Αρκετοί πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα των αγνοουμένων αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν, ενώ πολλοί θα είναι και οι συγγενείς που θα έρθουν από κάθε γωνιά της χώρας, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αναζήτηση των Αγνοουμένων Αξιωματικών και Οπλιτών στην Κύπρο, θα διοργανώσει στις 10 Δεκεμβρίου 2014 εκδήλωση μνήμης στο Πολεμικό Μουσείο.

"Στόχος μας δεν είναι απλά μια υπενθύμιση των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν στη Κύπρο κατά την εισβολή του Αττίλα, το καλοκαίρι του 1974. Επιδίωξη μας είναι να ρίξουμε φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση που παραμένει ανοιχτή εδώ και τέσσερις δεκαετίες και να ανακοινώσουμε τις επόμενες δράσεις μας για τη διερεύνηση της τύχης και του τελευταίου αγαπημένου μας προσώπου", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από την πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Καλπμουρτζή, κόρη του Ήρωα αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Στυλιανού Καλμπουρτζή, διοικητή της 181 ΜΠΠ, που διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974 όταν εγκλωβίστηκε στο Συγχαρί.

Αρκετοί πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα των αγνοουμένων αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν, ενώ πολλοί θα είναι και οι συγγενείς που θα έρθουν από κάθε γωνιά της χώρας, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Την ίδια μέρα, στην είσοδο του αμφιθεάτρου θα οργανωθεί έκθεση φωτογραφίας, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter