Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 13:18

IDE: Σύμβαση για τα Αεροσκάφη AWACS του NATO!

Το έργο της IDE αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών AWACS, είναι ύψους 2,5 εκατ. USD και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017. Το έργο της IDE αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών AWACS, είναι ύψους 2,5 εκατ. USD και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017.

Στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας η IDE (INTRACOM Defense Electronics) υπέγραψε με την BOEING συμφωνία συμμετοχής στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης AWACS του NATO. Το έργο της IDE αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών AWACS, είναι ύψους 2,5 εκατ. USD και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης CNS/ATM (Communication, Navigation, Surveillance/ Air Traffic Management) αφορά στον εκσυγχρονισμό του θαλάμου διακυβέρνησης του αεροσκάφους (cockpit), παρέχοντας σύγχρονες δυνατότητες επικοινωνίας, πλοήγησης, παρακολούθησης καθώς και διαχείρισης της πτήσης και το μετατρέπει σε αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών. Το πρόγραμμα διαχειρίζεται η υπηρεσία NAPMA του NATO (NATO Programme Management Agency) και η BOEING είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος, ο αρχικός σχεδιασμός του οποίου προβλέπει την εφαρμογή του και σε άλλα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης του ιδίου τύπου.

1 ide

Σχετικά με την IDE
Η IDE, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στην σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, Λιβύη, στο Λουξεμβούργο (NSPA) και στην Σουηδία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter