Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 12:53

Παγκόσμια Ασφάλεια - Τρέχουσες Απειλές: Εκδήλωση από τον Σύλλογο Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών

Είναι η τρίτη, κατά σειρά εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα πλαίσια των μηνιαίων εκδηλώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών. Είναι η τρίτη, κατά σειρά εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα πλαίσια των μηνιαίων εκδηλώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών.

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών εκδήλωση με τίτλο "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ" με ομιλητή τον Δρ. Αθανάσιο Δρούγο (Διεθνολόγο Στρατιωτικό Αναλυτή).

Ο εισηγητής, ειδικός σε θέματα ασφάλειας έκανε μια ανάλυση επικεντρώνοντας σε 6 μεγάλες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, (Ανατολική Ουκρανία, Μεσοποταμία και Ιράν, Λιβύη, Δυτική Αφρική, Αρκτικό Κύκλο και Νότια Κινεζική Θάλασσα). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τωρινό ρόλο του ΝΑΤΟ, αλλά και στον μελλοντικό μιας και η συμμαχία καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις τόσο στο ρόλο της όσο και στην ουσία του ιδρυτικού της σκοπού.

Στην συζήτηση που ακολούθησε και μέσα από τις απαντήσεις των παρευρισκομένων ο εκλεκτός καλεσμένος, εξέφρασε τους προβληματισμούς του, τόσο για την δυσκολία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες του νότου από τα ανεξέλεγκτα κύματα προσφύγων προερχόμενων από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε δε και στις εξελίξεις στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη καθώς και στην κατάσταση στα Βαλκάνια. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 01:52