Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 11:18

Από την Εκπαίδευση του Βατραχανθρώπου στον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Αλληλεγγύη

Συμμετοχή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στην 29η Έκθεση NATEX. Συμμετοχή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στην 29η Έκθεση NATEX.
Του Κυριάκου Ε. Κόκκινου Δικηγόρου - Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της συμμετοχής του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στην 29η Έκθεση NATEX (Κυνήγι, Ψάρεμα, Κατάδυση, Κάμπινγκ)-Ναυτικό Πανόραμα, που έλαβε χώρα με εξαιρετική επιτυχία και μοναδική αποδοχή από το κοινό, στο Δυτ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού από 26-29 Μαρτίου 2015.

Ο ΣΕΒ γεννήθηκε ως αθλητικό σωματείο το 1993, από την ανάγκη 30 αρχικά Βατραχανθρώπων, αξιωματικών, υπαξιωματικών κι απλών οπλιτών, να διατηρήσουν και να αυξήσουν το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων, που απέκτησαν μέσω της στρατιωτικής εκπαίδευσης, για να τις μετατρέψουν σε κοινωνικό κι εθνικό έργο. Μέσα στις δεκαετίες, που πέρασαν τα 30 άτομα, έγιναν 1200, όλοι Υποβρύχιοι Καταστροφείς κι Αλεξιπτωτιστές, εκπαιδευμένοι στη ΔΥΚ, προερχόμενοι τόσο από το Ναυτικό όσο κι από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο Σύνδεσμος γιγαντώθηκε πλέον τόσο αριθμητικά, ως ίσως το μεγαλύτερο σωματείο εφέδρων κι αποστράτων της Ελλάδας, αλλά κυρίως ποιοτικά, με έμπρακτη παρουσία στο «πεδίο της ανάγκης» στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο ΣΕΒ προσφέρει με συνέπεια εθελοντικό έργο, με μία σαφή προτίμηση:
-Στην πολιτική προστασία, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προστασία.
-Στην ανάδειξη προτύπων εθνικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.
-Στην καλλιέργεια ενός αρμονικού ανθρώπινου προτύπου με οργάνωση ποικίλων αθλητικών, αλλά κι ιστορικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
-Στη διαρκή επαγρύπνηση, ετοιμότητα, εκπαίδευση και διάθεση για προσφορά, με την αυτονόητη, ευέλικτη κι αποτελεσματική παρουσία μας, όπου υπάρχει ανάγκη, εντός κι εκτός Ελλάδος κι ιδίως στα πιο δύσκολα πεδία, εκεί που οι αντοχές δοκιμάζονται και μετριούνται, εκεί που η ψυχή κι η εκπαίδευση του Έλληνα Βατραχανθρώπου, αποτελεί την εγγύηση ότι το έργο γίνεται, με τον καλλίτερο τρόπο και πάντα ανιδιοτελώς.

Τα ανωτέρω παρουσιάστηκαν το Σάββατο από 11.00 έως 12.30 στο χώρο της Έκθεσης, με σειρά ομιλιών, που άγγιξαν το κύριο μήνυμα από διάφορες σκοπιές, με ομιλητές:
1. Τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, αρχιπλοίαρχο ΥΚΤ ε.α. Αλέξανδρο Παλατιανό Π.Ν.
2. Τον Πλωτάρχη ΥΚΤ Αντώνιο Χατζηαντωνίου, μέλος του ΣΕΒ, ο οποίος παρουσίασε με δικό του μοναδικό φωτογραφικό υλικό, συλλεκτικής αξίας, την ιστορία των Βατραχανθρώπων και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
3. Τον Επιχειρηματία και μέλος του ΣΕΒ, Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: "Εθελοντισμός και Διασώστης στο Πεδίο της Προσφοράς".
5. Τον Κυριάκο Κόκκινο, Δικηγόρο κι Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, που ανέπτυξε το κεντρικό μήνυμα της παρουσίας του Συνδέσμου στην Έκθεση και την Ελληνική κοινωνία εν γένει.

Την ίδια ημέρα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κυριάκος Κόκκινος προσκλήθηκε από την αντίστοιχη Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων (ΕΟΥΔΑΑΤΚ) να απευθύνει χαιρετισμό και να συμμετάσχει στη βράβευση αθλητών της, ενέργεια που αποτελεί δίαυλο συνεργασίας σε σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών στο χώρο του υποβρυχίου αθλητισμού.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι κι οι φίλοι μας, που προσήλθαν στο χώρο του φιλόξενου περιπτέρου του Συνδέσμου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά για την ισχυρή και διαρκή παρουσία μας στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον κόσμο, μέσω των «Πρεσβευτών» μας και να συσφίξουν σχέσεις μαζί μας. Η παρουσία του Συνδέσμου παίζει σήμερα ένα κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ενός υγιούς και ζωντανού δικτύου εφέδρων κι εθελοντών στην Ελλάδα και τον Κόσμο.

Μέσω αυτού αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η εξαιρετική στρατιωτική εκπαίδευση του Έλληνα Υποβρυχίου Καταστροφέα, όπως κι όλων των Ειδικών Δυνάμεων εν γένει, δεν αποτελεί μόνο ένα ισχυρό μέσο αποτροπής κι ισχύος σε καιρό πολέμου, αλλά είναι εξίσου πολύτιμη κι εν καιρώ ειρήνης, προωθώντας την εσωτερική συνειδητότητα, την κοινωνική αρμονία και την εγκαθίδρυση του οράματος της ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, της Κοινωνίας των ενωμένων, συνειδητών κι ενεργών πολιτών.
Ας γίνουμε Όλοι ΕΝΑ στο πεδίο της Προσφοράς!

Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για την παρουσία μας, δείτε το ακόλουθο βίντεο της εκδήλωσης:
https://www.facebook.com/video.php?v=10206423717971112&pnref=story

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 00:25