Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 14:47

EXPOSEC-DEFENSEWORLD 2015: Θωρακίζοντας την Άμυνα και την Ασφάλεια

H επίκαιρη θεματολογία του φετινού συνεδρίου θα εστιασθεί στους παράγοντες που μπορούν να εγγυηθούν ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα άμυνας και ασφάλειας. H επίκαιρη θεματολογία του φετινού συνεδρίου θα εστιασθεί στους παράγοντες που μπορούν να εγγυηθούν ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα άμυνας και ασφάλειας.

Η Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν, για 3η συνεχή χρονιά το Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD στις 5 & 6 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Athens Ledra. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο υπουργός κ. Π. Καμμένος θα κηρύξει με ομιλία του την έναρξη των εργασιών.

H επίκαιρη θεματολογία του φετινού συνεδρίου θα εστιασθεί στους παράγοντες που μπορούν να εγγυηθούν ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα άμυνας και ασφάλειας, το οποίο με συγκεκριμένο πλαίσιο ιεραρχημένων προτεραιοτήτων, θα θωρακίζει τη χώρα από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους, θα προστατεύει και θα προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα, θα οδηγεί την εγχώρια βιομηχανία στη βιώσιμη ανάπτυξη, συμπλέοντας παράλληλα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή εποχή τα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση, εγρήγορση και συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ολοένα μεταβαλλόμενες και σύνθετες απειλές οι οποίες πλήττουν τις δημοκρατικές αξίες και επηρεάζουν την ασφάλεια των πολιτών.

logo1 exposec 2015

Τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι:

-Γεωπολιτικές Συγκρούσεις – Κίνδυνοι
-Αποσταθεροποίησης της Περιοχής - Εξοπλισμοί
-Νέα Στρατηγική Προμηθειών: Διαφάνεια και Καταπολέμηση της Διαφθοράς
-Προοπτικές για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας
-Επιτυχία μέσω Διεθνών Συνεργασιών: Προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας
-Πολιτικές για τον Έλεγχο της Παράτυπης Μετανάστευσης: Η Ελληνική Πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή της Διάσταση
-Τρόποι Αντιμετώπισης της Εγχώριας και Διεθνούς Τρομοκρατίας – Διαχείριση Κρίσεων
-Οι Αυξανόμενες Προκλήσεις της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο – Προστασία Κρίσιμων Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Υποδομών – Τεχνολογίες Αιχμής
-Νέες Μορφές Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Αντιμέτωποι με τις Εξελίξεις Προστασία της Ιδιωτικότητας.

Χορηγός Επικοινωνίας του συνεδρίου θα είναι το defenceline.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter