Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 17:25

Σχέδιο νόμου ΥΠΕΘΑ για τροποποιήσεις στο νόμο 3978/11

Με την πρώτη τροποποίηση επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στην υποστήριξη των στρατιωτικών εξοπλισμών και εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των οπλικών συστημάτων που θα προμηθευτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις από εδώ και πέρα. Με την πρώτη τροποποίηση επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στην υποστήριξη των στρατιωτικών εξοπλισμών και εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των οπλικών συστημάτων που θα προμηθευτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις από εδώ και πέρα.

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέρχονται τροποποιήσεις στο νόμο 3978/2011 ως εξής:

-Στο πλαίσιο της διαδικασίας σύναψης σύμβασης προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού η αναθέτουσα αρχή υποχρεούται να συνάψει ταυτόχρονα με τη σύμβαση αυτή και σύμβαση «εν συνεχεία υποστήριξης» (follow on support-FOS) του προς προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού με τον ίδιο ή άλλο οικονομικό φορέα. Η «εν συνεχεία υποστήριξη» αφορά σε συντήρηση, ανταλλακτικά, εκπαίδευση, πυρομαχικά, εκσυγχρονισμό, παράταση διάρκειας ζωής και αναβάθμιση του προς προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού.

-Καθορίζεται η ανάθεση αρμοδιοτήτων στα Γενικά Επιτελεία των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διενέργεια διαδικασιών που απαιτούνται σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας και υπηρεσιών στον τομέα της Άμυνας, οι οποίες λόγω χρηματικού ύψους δεν εμπίπτουν στην οδηγία 2009/81 της ΕΚ, που σήμερα ανέρχεται στο ποσόν των 414.000 ευρώ.

Με την πρώτη τροποποίηση επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στην υποστήριξη των στρατιωτικών εξοπλισμών και εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των οπλικών συστημάτων που θα προμηθευτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις από εδώ και πέρα.

Με τη δεύτερη τροποποίηση αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα συντήρησης και υποστήριξης των μέσων και συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα την αύξηση της διαθεσιμότητας τους και την πληρέστερη επιχειρησιακή τους εκμετάλλευση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter