Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 18:43

Το ήθος του πολεμιστή, η εθνική ψυχή και ο στρατός

15ο Διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικής Ιστορίας της Ομάδας Εργασίας Μελετών Ενόπλων Συγκρούσεων των κρατών – μελών της Κοινοπραξίας Σύμπραξη για την Ειρήνη. 15ο Διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικής Ιστορίας της Ομάδας Εργασίας Μελετών Ενόπλων Συγκρούσεων των κρατών – μελών της Κοινοπραξίας Σύμπραξη για την Ειρήνη.

Από 27 έως 30 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το 15ο Διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικής Ιστορίας της Ομάδας Εργασίας Μελετών Ενόπλων Συγκρούσεων των κρατών – μελών της Κοινοπραξίας Σύμπραξη για την Ειρήνη (PfP - Conflict Studies Working Group).

Κύριο θέμα του διεθνούς συνεδρίου, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού σε συνεργασία με το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βιέννης, ήταν «The Warriors Ethos, the National Psyche and Soldiery» (Το ήθος του πολεμιστή, η εθνική ψυχή και ο στρατός).

1 synedr

Στο συνέδριο συμμετείχαν 40 σύνεδροι από 18 χώρες (Αυστρία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σερβία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα) με 23 επιστημονικές ανακοινώσεις.

Οι σύνεδροι, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας, επισκέφθηκαν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και του Μαραθώνα, καθώς επίσης και το Βυζαντινό Μουσείο και τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter