Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 08:35

Η ΕΛΔΥΚ δίνει στον κυπριακό Ελληνισμό δύναμη για συνέχιση του αγώνα

Τελετή στη Λέσχη Αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ. Τελετή στη Λέσχη Αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ.

Λευκωσία: Η εδώ παρουσία των στρατιωτών και αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, δίδει στον κυπριακό ελληνισμό δύναμη και κουράγιο για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και την απελευθέρωση της ημικατεχόμενης Κύπρου.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα φέρετε εις πέρας την υψηλή αποστολή σας, η οποία συμβάλλει στην εξασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στο νησί μας, είπε ο κ. Φωτίου σε χαιρετισμό του στη Λέσχη Αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ, στη Λευκωσία, κατά την τελετή προς τιμήν των νέων στελεχών της Δύναμης. Καλωσορίζοντάς τους στο νησί, ο κ. Φωτίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κυπριακός λαός θα τους αγκαλιάσει με εκτίμηση και αγάπη και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Διοικητή τους, Συνταγματάρχη Γεώργιο Κουρή, για την ευκαιρία που έδωσε στον Υπουργό Άμυνας να συναντήσει τα νέα στελέχη της ΕΛΔΥΚ από κοντά και να μοιραστεί μαζί τους κάποιες σκέψεις.

Δραττόμενος της μοναδικής αυτής στιγμής, δήλωσε ο κ. Φωτίου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της κυπριακής πολιτείας αλλά και εμού προσωπικώς, προς την ελληνική Κυβέρνηση και τον αδελφό ελληνικό λαό, που, από το υστέρημά του, συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως τον αγώνα επιβίωσης που διεξάγει ο κυπριακός ελληνισμός. Η εδώ παρουσία σας, πρόσθεσε ο Υπουργός Άμυνας, ενισχύει τους ήδη ισχυρότατους ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και κάνει πράξη το 'όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και ομόθρησκον και ομότροπον' του πατέρα της ιστορίας μας, του Ηρόδοτου, που επισφραγίσθηκε μέσα από κοινές διαχρονικές θυσίες του έθνους μας, το 'Θέλω και μπορώ', όσων πιστεύουν στη δύναμη των απανταχού Ελλήνων, όταν ενώνονται και πασχίζουν για λευτεριά και δικαίωση. Στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο ελληνισμός, σε μιαν περίοδο αμφισβήτησης, οικονομικής κατάπτωσης και ηθικής απαξίωσης, είπε ο κ. Φωτίου, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αποδεικνύουν ότι δικαίως αποτελούν στη συνείδησή μας αλλά και εμπράκτως υγιές κοινωνικό κομμάτι που συνεχίζει να εκτελεί την αποστολή του, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αποτελούν ανεκτίμητο διαμάντι, διότι, ακριβώς, διαθέτουν μεγάλης αξίας προσωπικό, το οποίο ενστερνίζεται πλήρως τον ρόλο και το έργο του, συνέχισε ο κ. Φωτίου. Στα πρόσωπά σας, δήλωσε ο Υπουργός, απευθυνόμενος στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ, διακρίνω την αποφασιστικότητα να πράξετε το καλύτερο και για την Κύπρο μας, η οποία, εδώ και 39 έτη, υποφέρει από τα δεινά που επέφερε η τουρκική εισβολή του 1974. Μοιρασμένη στα δύο, όπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, η Κύπρος παραμένει το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος, στο οποίο οι πολίτες του στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. θεμελιωδών ελευθεριών, που προστατεύονται από τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αλλά και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Πηγή: philenews

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 22:18