Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 09:16

Ο Π. Καμμένος στις ΗΠΑ - Στο επίκεντρο ο εκσυγχρονισμός των Orion και η ενίσχυση του Πυροβολικού

Ο κ.Καμμένος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, καθώς και από τον Γεν.Διευθυντή της αρμόδιας ΓΔΑΕΕ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο κ.Καμμένος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, καθώς και από τον Γεν.Διευθυντή της αρμόδιας ΓΔΑΕΕ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας.
Αποστολή στην Ουάσινγκτον: Λεωνίδας Σ.Μπλαβέρης

Τα κεντρικά γραφεία της Lockheed Martin στην Ουάσινγκτον επισκέφτηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ΑΤΚ, εταιρειών που συνεργάζονται με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) αντιστοίχως.

Ο κ.Καμμένος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, καθώς και από τον Γεν.Διευθυντή της αρμόδιας ΓΔΑΕΕ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ ενημερώθηκε λεπτομερώς επί των θέσεων των δύο αμερικανικών εταιρειών – κολοσσών, αναφορικώς με τη συμβολή τους στα ζητήματα των συνεργασιών τους με εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας γενικώς και τις δύο προαναφερθείσες ειδικότερα. ΕΑΒ και ΕΑΣ θα είναι οι βασικοί υποκατασκευαστές έργου στα πολύ σημαντικά προγράμματα της αναβαθμίσεως των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion, της αναβαθμίσεως των 36 συστημάτων MLRS του Ελληνικού Στρατού, της αποκτήσεως 40 μεταχειρισμένων MLRS από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού και της αποκτήσεως πυρομαχικών ATACMS και απλών ρουκετών για όλα αυτά.

Πρόκειται για τέσσερα συνολικώς προγράμματα για την ενίσχυση του Πυροβολικού του ΕΣ που έχουν περάσει και από τη Βουλή και από ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Από την άλλη τα ΕΑΣ θα αναλάβουν υποκατασκευαστικό έργο από την ΑΤΚ για την κατασκευή πυρομαχικών και ιδίως πυρομαχικών των αρμάτων μάχης των 120 mm. Αμφότερες οι Ελληνικές εταιρείες ΕΑΒ και ΕΑΣ έχουν υπογράψει με τις αμερικανικές Lockheed Martin και ΑΤΚ αντιστοίχως, σχετικά MoU για τη στρατηγική τους συνεργασία.

Ακολούθως ο ΥΕΘΑ και η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν το Μουσείο του Ολοκαυτώματος ενώ ο κ.Καμμένος είχε συναντήσεις με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλιγκτον. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter