Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:40

ΕΑΣ Ελευσίνας: Παραγωγικές δυνατότητες εν μέσω κρίσης

Στο εργοστάσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες, με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία, στα οπλικά συστήματα KORNET, VELOS, ARTEMIS-30, σε δεξαμενές καυσίμων των F-16, σε ναυτικούς πύργους κλπ. Στο εργοστάσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες, με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία, στα οπλικά συστήματα KORNET, VELOS, ARTEMIS-30, σε δεξαμενές καυσίμων των F-16, σε ναυτικούς πύργους κλπ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), Θεόφιλο Βασιλείου και Κοσμά Χρηστίδη, επισκέφθηκε χθες το εργοστάσιο των ΕΑΣ στην Μάνδρα Ελευσίνας, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου και τους εκπροσώπους των σωματείου των εργαζομένων.

Στη διάρκεια τις ενημέρωσης έγινε παρουσίαση των παραγωγικών δυνατοτήτων του εργοστασίου. Όπως τονίστηκε το συγκεκριμένο εργοστάσιο την περίοδο 2002-2015 συνέβαλε στο 50% του συνολικού τζίρου των ΕΑΣ, ωστόσο σήμερα έχει μόνο 67 εργαζόμενους από 427 που είχε λίγα χρόνια πριν. Σημειώνεται πως στο εργοστάσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες, με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία, στα οπλικά συστήματα KORNET, VELOS, ARTEMIS-30, σε δεξαμενές καυσίμων των F-16, σε ναυτικούς πύργους κλπ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε πως η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Μάνδρας, εντάσσεται στην προσπάθεια ανάταξης των ΕΑΣ από την απαξίωση και την αποδιοργάνωση, μέσω της ανασυγκρότησης τους και γενικότερα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter