Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 21:50

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - 52 φωτιές ξέσπασαν σήμερα σε όλη την επικράτεια...

Η χώρα έχει ήδη ενεργοποιήσει τη δυνατότητα για υποστήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας αίτημα για την ενίσχυση των εναερίων πυροσβεστικών δυνάμεων. Η χώρα έχει ήδη ενεργοποιήσει τη δυνατότητα για υποστήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας αίτημα για την ενίσχυση των εναερίων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά στη Λακωνία ενώ σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στον Καρέα καθώς και άλλες δύο πυρκαγιές στη Χαλκίδα και στη Μαλακάσα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος Νίκος Τσόγκας.

Όπως είπε ο κύριος Τσόγκας Από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 19:00 εκδηλώθηκαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές στην Ελλαδική επικράτεια.
Σχετικά με την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης των κυριότερων από αυτές, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

1. Η κύρια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Βύρωνα επικεντρώνεται στην οριοθέτησή της μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Κύριο μέλημα η ασφάλεια των κατοίκων, η προστασία των περιουσιών τους και η καταστολή κάθε ενεργού μετώπου.

Η επιχείρηση συνεχίζεται με αυξημένες τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί ως εξής: 140 πυροσβέστες με 70 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 υδροφόρες των ΟΤΑ.

2. το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας, η κατάσβεση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να μαίνονται στην περιοχή. Ήδη έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι από τις περιοχές:
Φαρακλό, Λάχι, Άγιος Νικόλαος.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο 4 οχήματα ΟΤΑ και 1 χωματουργικό μηχάνημα.

3. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή της Μαλακάσας. Δύο παιδικές κατασκηνώσεις των υπαλλήλων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο, 2 ΟΤΑ και 4 εθελοντικά υδροφόρα οχήματα.

4. Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας στην Εύβοια σε δασική έκταση. Για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 2 ΟΤΑ και 1 χωματουργικό μηχάνημα.

Στα μέτωπα των πυρκαγιών θα επιχειρούν τα διαθέσιμα εναέρια μέσα μέχρι το τελευταίο φώς της ημέρας. Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών και την ανεύρεση των υπαιτίων τους από τις αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επισημαίνουμε ότι την ίδια ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές σε Βύρωνα και Μαλακάσα, χρειάστηκε να γίνει επέμβαση σε άλλες συνολικά 66 αστικές πυρκαγιές και σε 40 παροχές βοηθείας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, η χώρα έχει ήδη ενεργοποιήσει τη δυνατότητα για υποστήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας αίτημα για την ενίσχυση των εναερίων πυροσβεστικών δυνάμεων. - ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣε ετοιμότητα η ΛΕΦΕΔ με φόντο τα πύρινα μέτωπα - Προειδοποιητική διαταγή σε όλα τα παραρτήματα!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 22:04