Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 20:34

Τούρκος αθλητής ισχυρίζεται πως κολύμπησε σε ελληνικό νησί και ύψωσε την τουρκική σημαία!

Να σημειωθεί ότι τόσο η Τουρκική όσο και η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν αντέδρασαν στο εγχείρημα του Sunaçoğlu, αν και κατά το παρελθόν δύο απόπειρες του Sunaçoğlu, να κολυμπήσει προς το Φαρμακονήσι, είχαν αναβληθεί για λόγους ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι τόσο η Τουρκική όσο και η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν αντέδρασαν στο εγχείρημα του Sunaçoğlu, αν και κατά το παρελθόν δύο απόπειρες του Sunaçoğlu, να κολυμπήσει προς το Φαρμακονήσι, είχαν αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.

Συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία, παραχώρησε ο Τούρκος κολυμβητής Alper Sunaçoğlu, ο οποιος διένειμε στον τοπικό τύπο φωτογραφικό υλικό, από τον κολυμβητικό διάπλου που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη (20/08) έχοντας κολυμπήσει από την Τουρκία στο Φαρμακονήσι, και ύψωσε την Τουρκική σημαία, διαμαρτυρόμενος για την «παράνομη κατοχή του νησιού από την Ελλάδα».

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του national.bgnnews.com:

Ο 40άχρονος Τούρκος κολυμβητής Alper Sunaçoğlu ισχυρίστηκε πως κολύμπησε μέχρι το μικρό ελληνικό νησί Φαρμακονήσι στο Αιγαίο Πέλαγος, στο οποιο βρίσκεται ενεργή ελληνική στρατιωτική μονάδα και ξεδίπλωσε την Τουρκική σημαία σε μια κίνηση ανυπακοής, κατά της «κατοχής» του νησιού από την Ελλάδα. Το μικρο ελληνικο νησί Φαρμακονήσι, εντοπίζεται στο Αιγαίο πέλαγος, μόλις 5 χιλιόμετρα (3 μίλια) από τη δυτική επαρχία του Αϊδινίου στην Τουρκία, στο οποίο λειτουργεί ένα μικρό ελληνικό στρατιωτικό τάγμα, με περίπου 60 στρατιώτες και στο οποίο υπάρχουν τρεις βάρκες της Ακτοφυλακης.

Την Πέμπτη (20/08 στις 17:30 τοπική ώρα- 14:30 GMT) ο Τούρκος κολυμβητής Alper Sunaçoğlu, 40 -ο οποίος προπονείται για κολυμβητικους αγώνες μεγάλων αποστάσεων - μπήκε στη θάλασσα από την παράκτια πόλη της Τουρκίας, Didim στην επαρχία Aydın και κατευθύνθηκε προς το Φαρμακονήσι. Ενώ έφτασε στο νησί μετά από δύο ώρες στη θάλασσα, βγήκε στην ακτή και σκαρφάλωσε στα βράχια, όπου και ξεδίπλωσε την Τουρκική σημαία σε μια πράξη ανυπακοής εναντίον της ελληνικής παρουσίας στο νησί. Το Σάββατο (23/08) ο Sunaçoğlu παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου απο τα τοπικά γραφεία του Πατριωτικού Κόμμα (VP) στην νοτιοδυτική πόλη της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, ενημέρωσε για το εγχείρημά του, ενώ διένειμε και τις φωτογραφίες που απαθανάτιζαν την ενέργειά του να ξεδιπλώνει την Τουρκική σημαία.

1 Turkish-flag-Greece-3-22-08-2015

2 Turkish-flag-Greece-4-22-08-2015

«Ήθελα να ενημερώσω στους πολίτες ότι αυτή η γη που «στάζει» τούρκικο αίμα εξακολουθεί να ανήκει στην Τουρκία, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και να στείλω ένα μήνυμα στο όνομα της Τουρκικής δύναμης», δήλωσε ο Sunaçoğlu, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα που έχει παρουσία σε αυτό και δεκάδες άλλα νησιά, «μπροστά στα μάτια μας», παρά η Συνθήκη της Λωζάννης που απαγορεύει έστω και ένα καρφί να τοποθετηθεί σε αυτά». Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο αριθμός των στρατευμάτων και των εξοπλισμών που έχει αναπτυχθεί αυξάνεται καθημερινά, ενώ η κυβέρνηση της Τουρκίας και η στρατιωτική ηγεσία, αδρανούν. «Θα συνεχίσω αντίστοιχες δράσεις, όπως αυτή», πρόσθεσε, «Είναι καθήκον μας να διασώσουμε και να προστατέψουμε την πατρίδα μας».

3 Turkish-flag-Greece-6-22-08-2015

Να σημειωθεί ότι τόσο η Τουρκική όσο και η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν αντέδρασαν στο εγχείρημα του Sunaçoğlu, αν και κατά το παρελθόν δύο απόπειρες του Sunaçoğlu, να κολυμπήσει προς το Φαρμακονήσι, είχαν αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.
Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του πατριωτικού Κόμματος της Αλικαρνασσού Shinan Hıncal ευχαρίστησε τον Sunaçoğlu και του δήλωσε την πλήρη στήριξή του για την πράξη ανυπακοής -όπως την ανέφερε-, «Ελπίζω ότι αυτή η ευαισθησία που επέδειξες Alper, προς την κατεχόμενη γη μας θα αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους Τούρκους πολίτες», δηλωσε. Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου ο Sunaçoğlu επέστρεψε στη νότια επαρχία της Μερσίνας, όπου κατοικεί. -ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter