Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 09:36

Κύπρος: Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο χώρο ανασκαφών στον Τύμβο Μακεδονίτισσας

Ο Υπουργός Άμυνας, συνεχάρη τον κ. Καλλή και την ομάδα του για την εξαιρετική εργασία που γίνεται τονίζοντας την ευθύνη της πολιτείας να υλοποιήσει αυτή την ανασκαφή αλλά και το χρέος έναντι των οικογενειών των ηρώων. Ο Υπουργός Άμυνας, συνεχάρη τον κ. Καλλή και την ομάδα του για την εξαιρετική εργασία που γίνεται τονίζοντας την ευθύνη της πολιτείας να υλοποιήσει αυτή την ανασκαφή αλλά και το χρέος έναντι των οικογενειών των ηρώων.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου διεξάγονται οι ανασκαφές για τον εντοπισμό οστών των επιβαινόντων στο αεροσκάφος ΝΟΡΑΤΛΑΣ της Ελληνικής Αεροπορίας που καταρρίφθηκε το 1974. Για την πρόοδο των ερευνών και τα μέχρι τώρα ευρήματα ο Υπουργός έτυχε ενημέρωσης από τον προϊστάμενο των εργασιών κ. Ξενοφώντα Καλλή.

Ο Υπουργός Άμυνας, συνεχάρη τον κ. Καλλή και την ομάδα του για την εξαιρετική εργασία που γίνεται τονίζοντας την ευθύνη της πολιτείας να υλοποιήσει αυτή την ανασκαφή αλλά και το χρέος έναντι των οικογενειών των ηρώων.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στα στελέχη του Μηχανικού της Εθνικής Φρουράς που συμμετέχουν στις εργασίες, και ειδικότερα στα μέλη της ΔΕΝΞ (Διμοιρία Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς), εξέφρασε τις ευχαριστίες και την αμέριστη στήριξη της πολιτείας για την πολύ σημαντική συμβολή τους στη διεκπεραίωση του όλου έργου.

Σημείωσε ότι τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, πέρα από το κύριο καθήκον τους, που είναι η διατήρηση της ασφάλειας και της αποτρεπτικής ισχύος του κράτους, αναλαμβάνουν καθημερινά σημαντικές αποστολές, συνδράμοντας στο έργο άλλων υπηρεσιών της Δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα και στην πρόσφατη επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας. Εργάζονται, όπως τόνισε, «με αυταπάρνηση και εκτελούν ένα δύσκολο και συχνά επικίνδυνο έργο, υπηρετώντας την κοινωνία και προστατεύοντας τα συμφέροντα του κράτους».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter