Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 12:26

Τούρκος στην Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι Ελληνοκύπριος αγνοούμενος του 1974!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, Τούρκος υπήκοος, ο οποίος διαμένει στην Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει ενδείξεις πως ενδέχεται να είναι Ε/κ, που μεταφέρθηκε στην Τουρκία από τα παιδικά του χρόνια και συγκεκριμένα κατά την τουρκική εισβολή στο νησί, το 1974. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, Τούρκος υπήκοος, ο οποίος διαμένει στην Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει ενδείξεις πως ενδέχεται να είναι Ε/κ, που μεταφέρθηκε στην Τουρκία από τα παιδικά του χρόνια και συγκεκριμένα κατά την τουρκική εισβολή στο νησί, το 1974.

Νέα δεδομένα, που ταράζουν τα νερά στο μείζον ζήτημα των Ε/κ αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, φέρνει στο φως έρευνα του Sigmalive.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, Τούρκος υπήκοος, ο οποίος διαμένει στην Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει ενδείξεις πως ενδέχεται να είναι Ε/κ, που μεταφέρθηκε στην Τουρκία από τα παιδικά του χρόνια και συγκεκριμένα κατά την τουρκική εισβολή στο νησί, το 1974.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ήλθε σε επαφή με το κυπριακό ΥΠΕΞ μέσω της Ελλάδας και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί του «και έχει αναπτυχθεί επικοινωνία». Μάλιστα, υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ του ιδίου και της Δημοκρατίας. Ο άντρας εξέφρασε την επιθυμία να υποβληθεί σε τεστ DNΑ, ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσον επιβεβαιώνονται οι υποψίες του ότι είναι Ε/κ, απαχθής από τον τουρκικό στρατό το 1974. Οι Αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας επεξεργάζονται την περίπτωση του Τούρκου υπηκόου και αναζητούν τρόπους διεξαγωγής των αναγκαίων εξετάσεων DNA.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξετάζει τρεις επιλογές:
-Να μεταβεί, ο άντρας, στην Ελλάδα για τη λήψη δείγματος και διενέργεια του τεστ
-Να έλθει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα κατεχόμενα για τη λήψη δείγματος
-Να μεταβεί ειδικός από την Ελλάδα στην Τουρκία για να λάβει το δείγμα και να διενεργήσει το τεστ

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αποδέχονται σε καμιά περίπτωση την αποστολή δείγματος από την Τουρκία στην Ελλάδα ή την Κύπρο, αφού επιθυμούν να είναι παρόν, κατά τη διαδικασία, κάποιος ειδικός απεσταλμένος της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εξωτερικών έδωσε οδηγίες όπως η υπόθεση διαλευκανθεί εντός 24ώρου, ωστόσο, «λόγω της γραφειοκρατίας παρατηρήθηκε καθυστέρηση μερικών μηνών». Πάντως, το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών είναι επιφυλακτικό, καθώς παρόμοιες περιπτώσεις προέκυψαν και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθεύονται.

«Ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά τίποτε δεν επιβεβαιώθηκε. Δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ο συγκεκριμένος άντρας, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία και ενδείξεις ότι ενδέχεται να είναι Ε/κ αγνοούμενος. Είναι υποχρέωση μας, ωστόσο, να διερευνήσουμε την περίπτωση του και κάθε άλλη περίπτωση και ισχυρισμό, ακόμα κι αν οι πιθανότητες να είναι αυτός που ισχυρίζεται είναι απειροελάχιστες», δήλωσε στο Sigmalive αρμόδια πηγή της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άντρας θα μεταβεί, το πιο πιθανόν, στην Ελλάδα εντός Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου για λήψη δείγματος και διενέργεια εξέτασης DNA. Τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνεται ότι οι ισχυρισμοί του άντρα αληθεύουν, πριν τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων. - ΠΗΓΗ: Sigmalive

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter