Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 13:41

Συναντήσεις Βίτσα στην Ουάσινγκτον με αφορμή την διεθνή έκθεση AUSA 2015

Μέσα από αυτές τις επαφές αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη και παραπέρα διεύρυνση της συνεργασίας, από την οποία θα έχουν όφελος τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Μέσα από αυτές τις επαφές αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη και παραπέρα διεύρυνση της συνεργασίας, από την οποία θα έχουν όφελος τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Σειρά επαφών στην αμερικανική πρωτεύουσα, πραγματοποιεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας του, με αφορμή τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2015.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών Locheed Martin, ATK. BAE και Raytheon, εταιρείες με τις οποίες υπάρχει συνεργασία στον τομέα της προμήθειας αμυντικού υλικού για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στις συναντήσεις αυτές ο ΑΝΥΕΘΑ συνοδευόταν από εκπροσώπους της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) και των ελληνικών δημόσιων (ΕΑΣ) και ιδιωτικών εταιρειών αμυντικού υλικού.

Μέσα από αυτές τις επαφές αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη και παραπέρα διεύρυνση της συνεργασίας, από την οποία θα έχουν όφελος τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Ο ΑΝΥΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στο κοιμητήριο Arlington. Παράλληλα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Ουάσινγκτον. Την Πέμπτη θα επισκεφθεί το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, οπότε και ολοκληρώνεται η επίσκεψή του.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter