Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 13:06

Αντιδράσεις για τις νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων!

Νέο ... ψαλίδι έρχεται στις συντάξιμες αποδοχές των αποστράτων, μέσω της εφαρμογής των προαπαιτούμενων! Νέο ... ψαλίδι έρχεται στις συντάξιμες αποδοχές των αποστράτων, μέσω της εφαρμογής των προαπαιτούμενων!

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ) σχετικά με την διαφαινόμενη νέα μείωση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων με το πρόσχημα της εφαρμογή των προαπαιτούμενων. Στην ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες του συνόλου των συναδέλφων αποστράτων για τις επερχόμενες μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξιμες αποδοχές. Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, η πληθώρα των δημοσιευμάτων και κυρίως η δημοσιοποίηση του πορίσματος για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού ( πόρισμα της και λεγόμενης επιτροπής σοφών ) με το οποίο προτείνεται η πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος που επιφέρει νέες περικοπές στις συντάξεις μας ,πρέπει να μας προβληματίσουν και κυρίως να μας κινητοποιήσουν.

Οι συντάξιμες αποδοχές μας μέχρι σήμερα έχων περικοπεί κατά 60% και ενώ ήδη έχουμε πληγεί οικονομικά και κοινωνικά, καθημερινά καλούμαστε να πληρώσουμε απ' το υστέρημά μας, για την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, για την οποία δεν φέρουμε την παραμικρή ευθύνη. Ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να υφιστάμεθα περικοπές όπως με την αυξημένη εισφορά από 4% στο 6% για την υγειονομική περίθαλψη με αποτέλεσμα οι οικογενειακοί μας προϋπολογισμοί να μην επιτρέπουν μια ανθρώπινη ζωή μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στην Πατρίδα.

Τονίζοντας, σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο, ότι στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η διεκδίκηση του συνόλου των άδικων περικοπών που επήλθαν και εξαΰλωσαν τις συντάξεις μας με τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους (Ν 3833/10, 3865/10, 4002/11, 4023/12, 4024/11 κλπ),

Απαιτούμε άμεσα κατ' ελάχιστο τις άρσεις όλων των αδικιών και την εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων όπως :
1. Την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα περικοπών συντάξεων που έγιναν με τον Ν.4093/12 και την αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών πράξεων στο ύψος της σύνταξης του Ιουλίου 2012.
2. Εξαίρεση των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ από το άθροισμα των συντάξεων όπως αυτές υπολογίζονται από την ΗΔΙΚΑ. Τα Μετοχικά Ταμεία αφ ενός δεν είναι επικουρικά και αφετέρου αυτός ο τρόπος υπολογισμού συντάξεων και κρατήσεων είναι κατάφορα άδικος αφού γίνεται επί πλασματικών και όχι των πραγματικών αποδοχών.
3. Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης των συναδέλφων που διαμένουν στην επαρχία όπου δεν υπάρχουν Στρατιωτικά ή μεγάλα Δημόσια Νοσοκομεία. Το κόστος περίθαλψης αυτών των συναδέλφων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από των συναδέλφων που ζουν σε μεγάλες πόλεις αν και οι εισφορές για την ασφαλιστική κάλυψη είναι ίδιες.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε νέες άδικες και στοχευμένες σε εμάς περικοπές οι οποίες ουσιαστικά θα καταστρέψουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων. Η αδυναμία πληρωμής φόρων – ΕΝΦΙΑ κλπ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη και μια περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα επιφέρει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές. Δηλώνουμε τέλος ότι δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας, θα σταθούμε στο πλάι του εξ' ίσου χειμαζόμενου ελληνικού λαού, θα αγωνισθούμε με οποιοδήποτε πρόσφορο νομικό ή άλλο μέσο και οι επικείμενες κινητοποιήσεις μας θα είναι ισχυρές και μαζικές.
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ !!!! - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!"

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter