Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 18:37

Σάλος με την αποκάλυψη για τα οστά των Ηρώων που σαπίζουν - Κινήσεις για αποκατάσταση του μνημείου

Η αδιαφορία και η πολύχρονη εγκατάλειψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως παρουσιάστηκε μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του Κ. Ε. Μαμαλάκη, κινητοποίησε τον δήμο Ηρακλείου, αλλά και την περιφέρεια Κρήτης. Η αδιαφορία και η πολύχρονη εγκατάλειψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως παρουσιάστηκε μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του Κ. Ε. Μαμαλάκη, κινητοποίησε τον δήμο Ηρακλείου, αλλά και την περιφέρεια Κρήτης.

Σάλο προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του defenceline.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο υπόγειο δωμάτιο κάτω από το μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο, με τα λείψανα των Ηρώων πολεμιστών του '40 και της κατοχής να σαπίζουν στην κυριολεξία! (Δείτε ΕΔΩ)

Κασελάκια ανοιγμένα, κρανία και οστά μέσα στα λασπόνερα, αλλοιωμένα στοιχεία της ταυτότητας των λειψάνων από την υγρασία, τα έντομα και τα τρωκτικά, συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης ντροπής στο Ηράκλειο του 2015. Η αδιαφορία και η πολύχρονη εγκατάλειψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως παρουσιάστηκε μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του Κ. Ε. Μαμαλάκη, κινητοποίησε τον δήμο Ηρακλείου αλλά και την περιφέρεια Κρήτης.

Χθες αργά το βράδυ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας ΓΙάννης Ρασούλης έστειλε στο μνημείο ένα συνεργείο της υπηρεσίας το οποίο και καθάρισε την είσοδο του οστεοφυλακείου, η οποία είχε μετατραπεί σε χωματερή. Από το πρωί, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Ηρακλείου, εξέτασαν τρόπους άμεσης παρέμβασης στον χώρο ώστε να καθαριστεί και να μετατραπεί σε έναν ιερό χώρο προσκυνήματος των Ηρώων μας.

Βέβαια, για να "τρεξουν" οι σχετικές διαδικασίες θα πρέπει να συμβάλει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης, καθώς η υπηρεσία του φέρει την αυθύνη για την αποκατάσταση του χώρου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι παράγοντες του δήμου θα επισκεφθούν το μνημείο για να αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίο ο χώρος θα αποκτήσει την εικόνα που του αρμόζει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε την παρεβαση πολλών συγγενών των πεσόντων, των οποίων τα οστά βρίσκονται στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης, όπως για παράδειγμα του εγγονού του αείμνηστου Ταγματάρχη Ιώαννη Μαρινέλλη, ο οποίος από το Σίδνει της Αυσταλίας όπου ζει, εξέφρασε τη λύπη του για τις εικόνες που αντίκρισε μέσα από το ρεπορτάζ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 18:57