Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 17:18

Επίσκεψη Βίτσα στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ενώ ομάδα στρατιωτών έψαλλε τα κάλαντα. Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ενώ ομάδα στρατιωτών έψαλλε τα κάλαντα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ενώ ομάδα στρατιωτών έψαλλε τα κάλαντα. Απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ τόνισε ότι η Ελληνική Δύναμη Κύπρου απολαμβάνει τιμές και αγάπη γιατί ακριβώς έχει υψηλή ευθύνη.

2 bitsas eldyk

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους οπλίτες που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στην Κύπρο τους προέτρεψε να διατηρήσουν και μετά την απόλυση τους το δεσμό που έχουν διαμορφώσει με την ΕΛΔΥΚ. "Στη θέση σας, τους είπε, θα έρθουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι θα συνεχίζουν το δικό σας έργο". Επίσης τους προέτρεψε να έχουν στη ζωή τους φιλοδοξίες οι οποίες "να εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό σύνολο γιατί έτσι όλοι μαζί θα πάμε μπροστά και τότε η αξιότητα του καθενός και της καθεμιάς θα μπορέσει να αναδειχθεί".

Ο ΑΝΥΕΘΑ συνεχάρη τον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ και προ μηνών του είχε απονεμηθεί το μετάλλειο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, σε ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες στη Ρόδο.

"Εύχομαι σε όλους σας, κατέληξε, μια καλύτερη χρονιά, μια καλύτερη χρονιά για όλους μας, που θα γυρίσει το ρολόι της ιστορίας. Εύχομαι στον καθένα προσωπικά ευτυχία καλό κουράγιο και δύναμη".

Ο ΑΝΥΕΘΑ θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λέσχη Αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ για την υποδοχή του νέου έτους όπου και θα ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες. Την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την Αθήνα.