Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 19:01

Η Σάρτη υποδέχθηκε με συγκίνηση και περηφάνια τα λείψανα του Ήρωά της Θεοφάνη Λουκάκη

Στον ενοριακό Ναό της Σάρτης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Θεοφάνη Λουκάκη και στη συνέχεια του απονεμήθηκαν παράσημα μετά θάνατον. Στον ενοριακό Ναό της Σάρτης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Θεοφάνη Λουκάκη και στη συνέχεια του απονεμήθηκαν παράσημα μετά θάνατον.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αλλά και εθνικής περηφάνιας σύσσωμη η Σάρτη υποδέχθηκε το μεσημέρι τα λείψανα του Εφέδρου Ανθυπασπιστή Θεοφάνη Λουκάκη, ο οποίος έπεσε υπερασπιζόμενος την Κύπρο από τους Τούρκους και μετά από 42 χρόνια επέστρεψε ως ήρωας στη γενέτειρα του.

Τα λείψανα του ήρωα της Σάρτης υποδέχτηκαν στρατιωτικό άγημα, ο αντιδήμαρχος του δήμου Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σάρτης, Μιχάλης Σπανός, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου από τη Σάρτη και τη Συκιά.

sart14

Στον ενοριακό Ναό της Σάρτης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Θεοφάνη Λουκάκη και στη συνέχεια του απονεμήθηκαν παράσημα μετά θάνατον. Στη Σάρτη ήρθαν σήμερα και πολλοί συμπολεμιστές του Θεοφάνη Λουκάκη από την Κύπρο, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο συμπολεμιστής του από την Γαλάτιστα στου οποίου τα χέρια ξεψύχησε...

sarti15

Τα λείψανα του Θεοφάνη Λουκάκη εντοπίστηκαν μαζί με τα λείψανα άλλων έξι Ελλήνων αγνοουμένων σε ομαδικούς τάφους, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της ∆ιερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Θεοφάνης Λουκάκης μαζί με τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Νικόλαο Τσιγκαρόπουλο έπεσαν κατά την επική αντίσταση που πρόβαλε η Ελληνική Δύναμη Κύπρου κατά του επιτιθέμενου Τούρκου εισβολέα στην περιοχή του κατεχόμενου τώρα στρατοπέδου της Δύναμης. Τάφηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας. Πηγή: halkidikinews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 19:11