Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 11:14

Τσάμπα την κάνατε ωρέ την επανάσταση... Τσάμπα...

Η επανάσταση του 1821 έγινε ... τσάμπα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα σημερινά καμώματα των σύγχρονων Ελλήνων (;) για τους οποίους άλλα οραματίσθηκαν ο Γέρος του Μοριά και οι οπλαρχηγοί του 21. Η επανάσταση του 1821 έγινε ... τσάμπα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα σημερινά καμώματα των σύγχρονων Ελλήνων (;) για τους οποίους άλλα οραματίσθηκαν ο Γέρος του Μοριά και οι οπλαρχηγοί του 21.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Αν δεν είχε πειστεί ο Κολοκοτρώνης όλο το προηγούμενο διάστημα για τα ... αποτελέσματα της επανάστασης του 1821, τότε με αυτά που βλέπει τις τελευταίες ημέρες σίγουρα θα έχει βεβαιωθεί. Η επανάσταση του 1821 έγινε ... τσάμπα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα σημερινά καμώματα των σύγχρονων Ελλήνων (;) για τους οποίους άλλα οραματίσθηκαν ο Γέρος του Μοριά και οι οπλαρχηγοί του 21.

Σε μια χώρα που εδώ και χρόνια έχει χάσει τα ιδανικά και τις αξίες της, ήταν εύκολο όπως αποδείχθηκε να καταλήξει στο γκρεμό, μόλις έμεινε (και) άφραγκη. Κι αυτό γιατί μόλις έβγαλε τα χέρια από τις άδειες της τσέπες, δεν είχε από που να πιαστεί. Τόσο απλό είναι το θέμα με την Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, δόσεις, εξάρτηση, ξεπούλημα, αυτοκτονίες, απολύσεις , διαθεσιμότητες, κινητικότητες, λουκέτα, ανεργία, φτώχεια, κοινωνική εξαθλίωση, μετανάστευση, εξευτελισμός... Γενικός εξευτελισμός. Γιατί είσαι εξευτελισμένος λαός όταν επιτρέπεις σε κάποιον να κυνηγά τον "απέναντι" για να τον σφάξει. Είσαι εξευτελισμένος λαός όταν επαναλαμβάνεις λάθη που σε οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές.

Θα περίμενε κανείς πως με την κρίση θα γεννιούνταν ευκαιρίες. Αντίθετα στην Ελλάδα βλέπουμε να γεννιούνται ... φίδια από αβγά που κλωσάγαμε όλοι μας. Θα περίμενε κανείς να δει να ανοίγονται νέες ευκαιρίες και καινοτόμες δράσεις ως απάντηση στη κρίση. Αντίθετα στην Ελλάδα βλέπουμε να ανοίγουν κεφάλια και άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους με κοινό παρονομαστή το μίσος για ότι δεν συμφωνεί με τα πιστεύω τους.

Φτάσαμε στο σημείο να ενοχοποιούμε όποιον φοράει την Ελληνική Σημαία, να του ζητάμε μάλιστα και να τη ... βγάλει μην έχει μπλεξίματα ή το χειρότερο, να μην τον σακατέψουν. Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε την αναβίωση των χιτλερικών παρελάσεων μέσα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Επικρατούν θλιβερές μειοψηφίες απέναντι στη φοβισμένη πλειοψηφία. Ζούμε την απόλυτη παράκρουση χωρίς να φαίνεται διέξοδος από πουθενά. Και από κανέναν. Στην χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορία του ο αποχαυνωμένος ελληνικός λαός δεν έχει από που να πιαστεί και τι να πιστέψει. Βάλλεται από παντού, με ... χημική βλακεία αναμεμειγμένη με μπόλικο ψέμα και σημείο αναφοράς τα δελτία των 8.

Κουνούν το δάκτυλο και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη εδώ και χρόνια οι οσφυοκάμπτες της εξουσίας, της διαπλοκής και των συμφερόντων, τα δουλικά των εργολάβων, οι τηλε-δικαστές, τους οποίους επιβραβεύει (!) η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών, αν κρίνουμε από τα νούμερα της τηλεθέασης. Αυτοί είμαστε, γι αυτό παίρνουμε και ότι μας αξίζει.

Γι αυτό σου λέω Θοδωράκη... Τσάμπα την κάνατε την επανάσταση. Τσάμπα.