Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 09:43

INTRACOM Defense Electronics: Οικονομικά Αποτελέσματα 2015

Ανοδική πορεία και θετικό πρόσημο για την IDE! Ανοδική πορεία και θετικό πρόσημο για την IDE!

Η Intracom Holdings (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος του 2015, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. 

Η IDE (Intracom Defense Electronics) παρά τη μείωση του τζίρου της κατά 3%, βελτίωσε τη λειτουργική της κερδοφορία EBITDA από € 2,1 εκατ. σε € 2,6 εκατ. και κατέγραψε κέρδη προ φόρων € 1 εκατ. έναντι ζημίας -€ 0,8 εκατ. το 2014. Σημαντικό το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας που μετά την υπογραφή νέων συμβάσεων αξίας € 72,5 εκατ., ανέρχεται σε € 131,4 εκατ.

2 ide oikonomika

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Holdings κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης ανέφερε: «Το 2015, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, οι επιδόσεις μας παρέμειναν σε ικανοποιητικά μεγέθη, παρουσιάζοντας αυξημένη λειτουργική κερδοφορία και υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο νέων συμβάσεων. Οι εταιρείες του ομίλου μας αναγνωρίζοντας έγκαιρα τις προκλήσεις, εστίασαν στον αυστηρό έλεγχο του κόστους, τη διασφάλιση της ρευστότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους σε διεθνείς αγορές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι στόχοι του ομίλου Intracom Holdings παραμένουν η έμφαση στην εξωστρέφεια και σε νέες στρατηγικές συμμαχίες στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και στην αξιοποίηση ευκαιριών που θα προκύψουν σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter