Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 16:54

Τίμησαν τους μαχητές και τους πεσόντες της Μάχης του Κοψά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εκδηλώσεις της επετείου που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τοπικές εορτές στον Δήμο Χερσονήσου, ολοκληρώθηκαν στον ιστορικό λόφο του Κοψά με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, των αρχών και των φορέων του τόπου, εκπροσώπων της κυβέρνησης. Οι εκδηλώσεις της επετείου που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τοπικές εορτές στον Δήμο Χερσονήσου, ολοκληρώθηκαν στον ιστορικό λόφο του Κοψά με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, των αρχών και των φορέων του τόπου, εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Η πίστη στην ελευθερία, η αναγκαιότητα ενθύμησης των ιστορικών γεγονότων που καθορίζουν την ταυτότητα μας και ο σεβασμός στους αγωνιστές - μαχητές – μάρτυρες προγόνους μας είναι συνυφασμένα με τον εορτασμό της 75ης επετείου της Μάχης του Κοψά, στην Ανώπολη του Δήμου Χερσονήσου.

Οι εκδηλώσεις της επετείου που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τοπικές εορτές στον Δήμο Χερσονήσου, ολοκληρώθηκαν στον ιστορικό λόφο του Κοψά με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, των αρχών και των φορέων του τόπου, εκπροσώπων της κυβέρνησης.

1 kopsas

Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων στη συγκεκριμένη μάχη : Κοκκινάκη Μανόλη, Ανδρεαδάκη Ορέστη, Χαριτάκη Ιωάννη και του επικεφαλή της μάχης Υπολοχαγού Θεόδωρου Καλλίνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Κος Γιάννης Μαστοράκης. Ο Καθηγητής Παν/μίου Κοινωνικός Ανθρωπολόγος Κος Γεώργιος Νικολακάκης με την ομιλία του αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και στη σημασία τους. - Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Χερσονήσου με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ανώπολης, Γουρνών, το Πνευματικό Κέντρο Άξιον Εστί και την Ενορία Ταξιαρχών Ανώπολης με τη στήριξη του Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ.

2 kopsas

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη μέρα είχε προηγηθεί ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία "3ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 1941, στον οποίο πήραν μέρος 33 αθλητές απ΄ όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Χώρας μας, ενώ στο Ηράκλειο η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου πραγματοποίησε εκδήλωση αφιέρωμα στη Μάχη του Κοψά και στον Θεόδωρο Καλλίνο με ομιλητές: την κα Άννα Μανουκάκη – Μεταξάκη / φιλόλογο ιστ. Ερευνήτρια, την κα Βασιλική Αλεξάη / φιλόλογο και τον κο Αριστομένη Συγγελάκη / Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών των Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Δήμου Βιάννου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter