Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 08:30

Ανάξιος για το Παράσημο του Τάγματος του Φοίνικος ο Ρίχτερ μετά τους «κεραυνούς» Παυλόπουλου

Ανάξιος για το Παράσημο του Τάγματος του Φοίνικος ο Ρίχτερ μετά τους «κεραυνούς» Παυλόπουλου από την μαρτυρική Κάνδανο. Ανάξιος για το Παράσημο του Τάγματος του Φοίνικος ο Ρίχτερ μετά τους «κεραυνούς» Παυλόπουλου από την μαρτυρική Κάνδανο.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Μετά την αποκατάσταση της λογικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Ιδρύματος, από τον Γερμανό καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ, οι μύδροι του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες από την μαρτυρική Κάνδανο εναντίον των «ανιστόρητων ιστορικών» όπως είπε, ανοίγει τον δρόμο για την οριστική αφαίρεση οποιουδήποτε τίτλου τιμής έχει λάβει ο συγκεκριμένος κύριος από το Ελληνικό Κράτος.

Και μιλάμε φυσικά για το Παράσημο του Τάγματος του Φοίνικος το οποίο απονεμήθηκε στον Χάιντς Ρίχτερ το 2000 από την Προεδρεία της Δημοκρατίας και το οποίο και απονέμεται σε αλλοδαπούς για εξαίρετες πράξεις τους που αυξάνουν το διεθνές γόητρο και ενισχύουν το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας.

1 Order of the Phoenix

Μετά τα όσα εξόχως προκλητικά αναφέρει στο επίμαχο βιβλίο του για την Μάχη της Κρήτης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρεί στην ... τροπαιοθήκη του το συγκεκριμένο μετάλλιο, ενώ οι χθεσινοί «κεραυνοί» Παυλόπουλου θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο νόημα αν συνοδευτούν από μια επίσημη αποδοκιμασία του Γερμανού ιστορικού και την αφαίρεση της τιμητικής αυτής διάκρισης για λόγους εθνικού συμφέροντος!

Γιατί δεν μπορεί το επίσημο Ελληνικό Κράτος μέσω του ανώτατου πολιτειακού του παράγοντα να δηλώσει πως το θέμα της διεκδίκησης του κατοχικου δανείου και των αποζημιώσεων των θυμάτων του Ναζισμού παραμένει ανοικτό και ταυτόχρονα να έχει τιμήσει τον Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος ευθέως αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας, ενώ το βιβλίο του για την Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα πρώτης τάξεως προπαγανδιστικό πόνημα των αναθεωρητών της ιστορίας ώστε με το πέρασμα των χρόνων τα φρικτά εγκλήματα των Γερμανών να περάσουν ως ένας ... ιπποτικός και ... τίμιος αγώνας.

«Ανιστόρητος ιστορικός»

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας από την μαρτυρική Κάνδανο την οποία οι Γερμανοί ισοπέδωσαν, έστρεψε τα βέλη κατά «ανιστόρητων ιστορικών» από τη Γερμανία, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Χάιντς Ρίχτερ, οι οποίοι, όπως είπε, «δεν διστάζουν να διαστρέψουν την Ιστορία. Να αμφισβητήσουν τι έγινε στην Κάντανο και στη Βιάννο. Ε, λοιπόν, αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε. Θα παίρνουν την απάντηση που τους ταιριάζει κάθε φορά που τολμούν ν' αμφισβητούν τις μνήμες που αναδύδει αυτό το ιερό θυσιαστήριο που βρισκόμαστε εδώ», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, παρακάλεσε «τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να είναι προσεκτικά, καθαρώς για λόγους επιστημονικής δεοντολογίας, όταν απονέμουμε διακρίσεις. Να είμαστε σε αυτό το σημείο, όχι φειδωλοί με την έννοια ότι δεν αναγνωρίζουμε την αξία του άλλου, αλλά με περίσκεψη να σκύβουμε πάνω στην προσφορά των προσώπων, τα οποία τιμούμε, για να μην αναγκαζόμαστε να κάνουμε πράξεις ανάκλησης, που σας διαβεβαιώ, ούτε εύκολες είναι, ούτε μπορούν να εξαλείψουν το λάθος, το οποίο έγινε προηγουμένως».

1 paulopoulos

«Δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά»

Αυτό το «διπλό μήνυμα» έστειλε από τη μαρτυρική Κάντανο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «οι απαιτήσεις της Ελλάδας και για το κατοχικό δάνειο και για τις αποζημιώσεις και για τα θύματα είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Νομικώς ενεργές, γιατί δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

"Ουδέποτε ετέθη, ούτε μπορεί να τεθεί νομικά. Και δικαστικώς επιδιώξιμες, γιατί υπάρχουν διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου, πάνω στις οποίες θεμελιώνονται οι απαιτήσεις μας. Αρκετές. Εγώ θα αναφέρω μόνο τις διατάξειςτης 4ης Σύμβασης της Χάγης του 1907. Θα βρεθεί και το αρμόδιο φόρουμ και αυτές οι διαφορές, ιερές διαφορές, θα λυθούν χωρίς διάθεση αντιδικίας, χωρίς διάθεση εκδίκησης. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, δεν μπορεί να της το αφαιρέσει κανείς. Και αυτό θα το ασκήσουμε όταν εμείς νομίζουμε, μέσα στο πλαίσιο του νομικού μας πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 02:13