Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 13:29

Στο έλεος της φωτιάς τα Δερβενοχώρια Βοιωτίας - Μεγάλες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο σε δασική έκταση με πεύκα και γρήγορα απέκτησε ισχύ, χάρη στους δυνατούς ανέμουν που πνέουν στην περιοχή. Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο σε δασική έκταση με πεύκα και γρήγορα απέκτησε ισχύ, χάρη στους δυνατούς ανέμουν που πνέουν στην περιοχή.

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου έκταση πευκόδασους στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να μην μπορούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Νωρίτερα, ένα αεροσκάφος CL-215 Canadair που επιχειρούσε στην περιοχή πραγματοποίησε βαρια αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης.

Στην περιοχή που πνέουν άνεμοι μεγέθους 7 μποφόρ, επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων, ενώ απο το πρωί στην μάχη μετέχουν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα πρσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, οι οποίες έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 11:30 υπήρξε αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ η πυρκαγιά αρχίζει να μετακινείται προς την πλευρά της Ελευσίνας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο σε δασική έκταση με πεύκα και γρήγορα απέκτησε ισχύ, χάρη στους δυνατούς ανέμουν που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή. Μέχρι στιγμής το σενάριο του εμπρησμού ως αιτία δεν έχει αποκλειστεί.

Όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταμάτης, η φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα και το μέτωπο είναι ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 13:39