Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 07:05

Συγκλόνισε ο Παν. Σταυρουλόπουλος περιγράφοντας την επική μάχη της ΕΛΔΥΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκίνηση και περηφάνεια για τους μαχητές της ΕΛΔΥΚ που υπερασπίστηκαν τα άγια χώματα του στρατοπέδου τους! Συγκίνηση και περηφάνεια για τους μαχητές της ΕΛΔΥΚ που υπερασπίστηκαν τα άγια χώματα του στρατοπέδου τους!

Με την συγκλονιστική περιγραφή της επικής μάχης της ΕΛΔΥΚ το τριήμερο 14-16 Αυγούστου 1974 στα αιματοβαμμένα χώματα του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, του Ταξιάρχου ε.α. Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου, "σφραγίστηκε" η εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Φυλής, η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου και η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων για να τιμήσουν την μνήμη των πεσόντων και των αγνοουμένων δημοτών Ζεφυρίου, κατά την διάρκεια των τραγικών γεγονότων στη μαρτυρική μεγαλόνησο το καλοκαίρι του 1974.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 19:30 στην Πλατεία Ελλήνων Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας. Κατά την διάρκειά της, τιμήθηκαν οι πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ, στο πρόσωπο του -τότε- Αντισυνταγματάρχη και τελευταίου Στρατοπεδάρχη Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου Ταξιάρχου ε.α.

Δείτε το βίντεο:

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε - μεταξύ άλλων - η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων κα Μαρία Καλμπουρτζή:

Επίσης, η αδελφή του πεσόντα στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ το 1974 Ν. Κρητικού, κα Χαρά Τοπαλίδη:

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού:

Ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Φυλής κ. Γιάννη Μαυροειδάκου:

Ολόκληρη η μαρτυρία του Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου υπάρχει στο βιβλίο του με τίτλο: Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974, το οποίο έχει επιμεληθεί ο ιστορικός ερευνητής Κωνσταντίνος Αλεξ. Δημητριάδης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ του Ιωάννη Χ. Γιαννάκενα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 08:10