Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 22:19

Στα βήματα του Λεωνίδα: Πορεία τιμής για τη Μάχη των Θερμοπυλών

Πορεία σε τμήμα της διαδρομής της Ανοπαίας Ατραπού, σε απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του της μάχης των Θερμοπυλών. Πορεία σε τμήμα της διαδρομής της Ανοπαίας Ατραπού, σε απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του της μάχης των Θερμοπυλών.

O Σύλλογος ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ προκηρύσσει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, την πορεία τιμής απόστασης 25 χιλιομέτρων με την ονομασία «Λεωνίδα Τρόπαιο», σε τμήμα της διαδρομής της Ανοπαίας Ατραπού, σε απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του της μάχης των Θερμοπυλών.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν την εν λόγω απόσταση. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνδιοργανώνεται από κοινού με τον Δήμο Λαμιέων. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09:30, από το χωριό Ελευθεροχώρι επί του όρους Καλλίδρομο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ευρίσκονται στον χώρο του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες τουλάχιστον 1.30 ώρα νωρίτερα (08:00) για την παραλαβή των αριθμών τους και του τεχνικού T-shirt από τη Γραμματεία του αγώνα και τη μεταφορά τους στην αφετηρία.

Διαδρομή: Η διαδρομή των 25 χιλιομέτρων έχει αφετηρία το χωριό Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 850 μέτρων), κινείται επί δασικού δρόμου (σε χώμα), με ανηφορική κλίση τα πρώτα 6 χιλιομέτρων (υψόμετρο 1.023 μέτρων) και στη συνέχεια διαρκώς κατηφορική, και τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τη διαδρομή και τα στοιχεία της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.leonidatropaio.gr 

Υδροληψία: Θα υπάρχουν σταθμοί υδροληψίας ανά 5 χιλιόμετρα περίπου και στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά, σάντουιτς και μπανάνες σε όσους τερματίζουν.

Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό, ασθενοφόρο όχημα και διασώστες του ΕΕΣ κατά τη διαδρομή.

Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς επίσης και στον μεγαλύτερο σε ηλικία τερματίσαντα. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρούν αυτονόητο ότι όλοι θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα-πορεία δρόμου 25 χιλιομέτρων.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 10 € για όλους τους συμμετέχοντες και 5 € για τα μέλη του Συλλόγου. Οι εν λόγω δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.leonidatropaio.gr Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη, μπορούν να το κάνουν την ημέρα της εκδήλωσης καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή των 10 € στον ταμία του συλλόγου.

Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα από 08:00 μέχρι 09:00 στη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης στις Θερμοπύλες.

Μετακίνηση: Η μετακίνηση των δρομέων από τον χώρο συγκέντρωσης στον χώρο της εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής και με ώρα αναχώρησης την 09:00 από τον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Λεωφορεία για την μετακίνηση από την Αθήνα στον χώρο συγκέντρωσης θα προβλεφθούν εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον (δήλωση στη φόρμα εγγραφής). Το κόστος των λεωφορείων Αθήνα - Θερμοπύλες (10 – 15 €, αναλόγως της πληρότητος) θα καλυφθεί από αυτούς που θα τα χρησιμοποιήσουν.

21106604 874502526034249 5902232460567457821 n