Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 09:09

Athens Flying Week: Η αεροπορική επίδειξη - θεσμός ανανέωσε το ραντεβού για το 2018! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην Ελλάδα της κρίσης, μια τέτοιου είδους διεθνής διοργάνωση, με τα όποια λάθη και πιθανές παραλήψεις, είναι δυνατόν να βοηθήσει στην εξωστρέφεια και την διεθνή προβολή της χώρας που τα τελευταία χρόνια την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν. Στην Ελλάδα της κρίσης, μια τέτοιου είδους διεθνής διοργάνωση, με τα όποια λάθη και πιθανές παραλήψεις, είναι δυνατόν να βοηθήσει στην εξωστρέφεια και την διεθνή προβολή της χώρας που τα τελευταία χρόνια την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν.

Αποστολή - Φωτογραφίες: Βαγγέλης Αντωνάκης

Για άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Athens Flying Week που διεξήχθη στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική Βάση της Τανάγρας. Για 6η συνεχή χρονιά και για δεύτερη στην 114ΠΜ συγκεντρώθηκαν οι φίλοι της αεροπορικής ιδέας της Ελλάδας και όχι μόνο για να θαυμάσουν από κοντά την στατική έκθεση αλλά πάνω από όλα την επίδειξη στον αέρα Το defenceline.gr, ήταν για μία ακόμα χρονιά εκεί και σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν!

7 6afw

8 6afw

14 3afw

11 4afw

12 3afw

Σίγουρα η έκταση ενός τέτοιου εγχειρήματος προϋποθέτει πολύμηνη οργάνωση και σχεδιασμό λαμβάνοντας υπόψη αρκετούς αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την ομαλή διεξαγωγή της επίδειξης. Παρολαυτα η φετινή έκθεση δεν είχε κάποιο απρόοπτο ή κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής καθώς η οργανωτική επιτροπή σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια επέλεξε να ανακοινώσει τις τελικές συμμετοχές λίγες μόλις μέρες πριν τις ημερομηνίες της επίδειξης με αρκετές ευτυχώς ευχάριστες εκπλήξεις.

20afw

21 1afw

22afw

23afw

Πέραν από την συμμέτοχη του Βρετανικού Ακροβατικού Σμήνους της RAF, των Red Arrows η οποία είχε επισημοποιηθεί αρκετούς μήνες πριν, η παρουσία των Silver Stars, της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ευρώπη ήταν η απόλυτη έκπληξη. Ένα σμήνος με μια πολύ εντυπωσιακή γκάμα ελιγμών αρκετά διαφορετικών από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σμήνη έδωσε έναν άλλο αέρα και μια διαφορετική αίγλη στο φετινό show.

16 2afw

26afw

28afw

27afw

30afw

Την αθρόα συμμετοχή αεροσκαφών και ελικοπτέρων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ήρθαν να συμπληρώσουν τα ακροβατικά σμήνη Iskra, Mig-29 Solo Display και F-16 Demo Team της Πολωνικής Πολεμικής αεροπορίας, το αντίστοιχο F-16 της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και διάφορες ομάδες επιδείξεων ελαφρών, υπερελαφρών, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ανεμοπλάνων όπως άλλωστε κάθε χρονιά.

17afw

18afw

19afw

Παράλληλα συμμέτοχη στην στατική έκθεση είχαμε από ένα Tornado της Γερμανικής ΠΑ καθώς και δυο αεροσκαφών F-16 της USAFE από την αεροπορική βάση του Aviano της Ιταλίας.

1 14afw

2 12afw

Στην Ελλάδα της κρίσης, μια τέτοιου είδους διεθνής διοργάνωση, με τα όποια λάθη και πιθανές παραλήψεις, είναι δυνατόν να βοηθήσει στην εξωστρέφεια και την διεθνή προβολή της χώρας που τα τελευταία χρόνια την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν.

3 7afw

5 5afw

15 1afw

6 2afw

25 1afw

9 8afw

10 6afw

Ραντεβού λοιπόν στο 7ο Athens Flying Week το 2018...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 23:35