Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 13:24

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο για τον τελευταίο Στρατοπεδάρχη της ΕΛΔΥΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σήμερα το πρωί έγινε το ετήσιο Μνημόσυνο του Ταξχου ε.α. Παναγιώτη Δ. Σταυρουλόπουλου, Υποδιοικητή και τελευταίου Στρατοπεδάρχη του σκλαβωμένου Στρατοπέδου από τις 16 Aυγούστου 1974. Σήμερα το πρωί έγινε το ετήσιο Μνημόσυνο του Ταξχου ε.α. Παναγιώτη Δ. Σταυρουλόπουλου, Υποδιοικητή και τελευταίου Στρατοπεδάρχη του σκλαβωμένου Στρατοπέδου από τις 16 Aυγούστου 1974.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης - Ιστορικός ερευνητής

Σήμερα το πρωί έγινε το ετήσιο Μνημόσυνο του Ταξχου ε.α. Παναγιώτη Δ. Σταυρουλόπουλου, Υποδιοικητή και τελευταίου Στρατοπεδάρχη του σκλαβωμένου Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ από τις 16 Aυγούστου 1974.

2 mnim stavr

Ακολούθησε τρισάγιο για όλους τους Πεσόντες της ΕΛΔΥΚ, στο Μνημείο των 3 Λοχαγών της, που έπεσαν μαχόμενοι το 1974 παρουσία του Διοικητού της ΕΛΔΥΚ Σχη (ΠΖ) κ. Εμμανουήλ Χατζή, των δύο Διοικητών των Ταγμάτων της, Ανχη (ΠΖ) Μαρκόπουλου (1ου) και Ανχη (ΠΖ) Γιαννούλη (2ου), Ανώτερων και Κατώτερων Αξιωματικών Επιτελών της Διοικησης και Αγήματος Οπλιτών της ΕΛΔΥΚ.

3 mnim stavr

Από τον Πολιτικό Κόσμο το παρόν έδωσε μόνο το Ε.ΛΑ.Μ. δια του Εκπροσώπου Τύπου του κ.Γεάδη Γεάδη ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι. Μετά το τρισάγιο όλοι βρεθήκαμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου, όπου υπήρξε ομιλία μου για τον αείμνηστο κ.Ταξίαρχο και την προσφορά των ανδρών της ΕΛΔΥΚ στον αγώνα του 1974. Θεωρώ ότι κάναμε ότι μπορούσαμε και εμείς αλλά και η Διοίκηση της ΕΛΔΥΚ για να τιμήσουμε τον προσφιλή μας Λεβεντάνθρωπο που δεν είναι πια κοντά μας.

1 mnim stavr