Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 17:09

Βασικό Σχολείο Μαχητή από Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών

Έναρξη του Βασικού Σχολείου Μαχητή που έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών για τα μέλη της. Έναρξη του Βασικού Σχολείου Μαχητή που έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών για τα μέλη της.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του τρέχοντος Βασικού Σχολείου Μαχητή που έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών για τα μέλη της. Η πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση περιελάμβανε:
·Παρουσίαση ατομικού εξοπλισμού συγχρόνου μαχητή ΠΖ:
Στόχος είναι ο, κατά το δυνατόν (λαμβάνοντας υπ' όψιν και την οικονομική κατάσταση), εφοδιασμός του εφέδρου με σύγχρονα, δοκιμασμένα κατά την εκπαίδευση υλικά, ώστε, σε περίπτωση επιστρατεύσεως, να παρουσιαστεί έτοιμος, με υλικά (δυστυχώς) ανώτερης ποιότητας από αυτά που χορηγεί ο Ε.Σ. και να μην απασχολήσει την υπηρεσία με χορήγηση κτλ. κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.
·Ατομική τακτική: Δεδομένου ότι τα μέλη της Ενώσεως προέρχονται από διαφορετικά όπλα – σώματα - ειδικότητες, αποκτούν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος μαχητής ΠΖ.

Έναρξη του Βασικού Σχολείου Μαχητή που έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών για τα μέλη της.

·Ομαδική τακτική ομάδας ΠΖ: Τα μέλη αποκτούν τις βασικές γνώσεις κινήσεως και τακτικών μάχης που πρέπει να διαθέτει μια σύγχρονη Ομάδα ΠΖ, τυποποιώντας ΒΟΕ, τόσο στο 'κλασικό', όσο και στο σύγχρονο αστικοποιημένο θέατρο επιχειρήσεων.
·Βασικές αρχές διαβίωσης: Οι υποψήφιοι μαθαίνουν να επιχειρούν για ικανό διάστημα, βασιζόμενοι στις γνώσεις και τον εξοπλισμό τους, για την περίπτωση που η διοικητική μέριμνα των προϊσταμένων κλιμακίων δεν θα είναι δυνατόν να τους υποστηρίξει.

Έναρξη του Βασικού Σχολείου Μαχητή που έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών για τα μέλη της.

·Πρώτες βοήθειες πεδίου μάχης: Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση γνώσεων πρώτων βοηθειών από όλα τα μέλη, τόσο με εκπαίδευση εντός της Ενώσεως, όσο και με την παρακολούθηση πιστοποιημένων σεμιναρίων, ώστε το κάθε μέλος να μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στο πεδίο της μάχης (αλλά και σε πολιτικό επίπεδο) τόσο στον εαυτό του, όσο και σε συνάδελφο, στα πρώτα κρίσιμα λεπτά του οποιουδήποτε συμβάντος. Η εμπειρία από τη θητεία μας είναι ότι οι Μονάδες ΠΖ πάσχουν δραματικά στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Αξιοσημείωτος ήταν ο ενθουσιασμός, το ενδιαφέρον και η δίψα για μάθηση των νέων υποψηφίων του Σχολείου, ανεξαρτήτως όπλου ή ειδικότητας, οι οποίοι για μια ακόμα φορά επεσήμαναν την παντελή έλλειψη επανεκπαίδευσής τους από τη στιγμή της απολύσεώς τους και της αποδόσεώς τους στην εφεδρεία, που δικαιολογεί τον προβληματισμό τους για το αν θα είναι πραγματικά αξιόμαχοι εάν και εφόσον κληθούν.

Η εκπαίδευση συνεχίζεται ...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για την Άμυνα και την Ασφάλεια!