Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 14:14

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Το τελευταίο αντίο στον  Κωνσταντίνο Κατσίφα, στον τόπο που αγάπησε και που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την αλβανική αστυνομία. Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στον τόπο που αγάπησε και που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την αλβανική αστυνομία.

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χωριό Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στο χωριό για την τελετή και μάλιστα σχεδόν όλοι κρατούν ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

kosmos06

Επίσης υπάρχουν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς». Τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από τον δήμο Δρόπολης.

kosmos07

kosmos11

Επί ποδός βρίσκονται όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία είναι αυξημένη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι εξονυχιστικοί: οι επιβάτες πρέπει να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα. Απαγορευτικές είναι όχι μόνο οι ελληνικές σημαίες, αλλά και τα στρατιωτικά ρούχα. Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γίνεται στο Καλπάκι και ακολουθεί ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 14:28