Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 23:08

Ιδρύθηκε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πυροβολικού

Η θεμελιώδης οργανωτική αρχή η οποία κινητοποιεί και διαπνέει όλα τα μέλη του Συνδέσμου είναι η πίστη στον θεσμό του Εφέδρου Αξιωματικού, καθώς επίσης η πατριωτική και ανιδιοτελής προσφορά στον Ελληνικό Στρατό και την Πατρίδα. Η θεμελιώδης οργανωτική αρχή η οποία κινητοποιεί και διαπνέει όλα τα μέλη του Συνδέσμου είναι η πίστη στον θεσμό του Εφέδρου Αξιωματικού, καθώς επίσης η πατριωτική και ανιδιοτελής προσφορά στον Ελληνικό Στρατό και την Πατρίδα.

Αξιότιμοι συνάδελφοι

Εφέδροι Αξιωματικοί του ένδοξου Πυροβολικού μας, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς.

Βρισκόσμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ίδρυση του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πυροβολικού», ως το μόνο Όργανο που θα εκπροσωπεί θεσμικά και με Πανελλήνια εμβέλεια τον ιστορικό θεσμό του Εφέδρου Αξιωματικού του Πυροβολικού. Τα ιδρυτικα μέλη που πλαισιώνουν τον Σύνδεσμο είναι αξιόλογοι και καταξιωμένοι συνάδελφοι από διαφορετικές εποχές, γενιές - ηλικίες και γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελληνική επικράτεια.

Η θεμελιώδης οργανωτική αρχή η οποία κινητοποιεί και διαπνέει όλα τα μέλη του Συνδέσμου είναι η πίστη μας στον θεσμό του Εφέδρου Αξιωματικού, καθώς επίσης η πατριωτική και ανιδιοτελή μας προσφορά στον Ελληνικό Στρατό και την Πατρίδα μας. Η διάθεσή μας για εθελοντική προσφορά με την ανάπτυξη καταλλήλων δράσεων στον καιρό της ειρήνης, μας παρακινεί να διατηρήσουμε ενεργούς όλους εκείνους τους δεσμούς που μας εντάσσουν στην μεγάλη οικογένεια των Πυροβολητών, τόσο των εν ενεργεία υπηρετούντων και εκπαιδευόμενων συναδέλφων, όσο και όλων των αποστράτων καθώς και των μονίμων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και κληρωτών Οπλιτών του Πυροβολικού

Σύμφωνα με το Καταστατικό μας, βασικοί στόχοι του εγχειρήματος μας αποτελούν η σύσφιξη των συναδελφικών μας σχέσεων, η καλλιέργεια πνεύματος αγάπης για το Πυροβολικό, η διατήρηση της ετοιμότητας των μελών μας, η επαφή και η συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τα κατά τόπους κλιμάκια και Μονάδες του Όπλου, καθώς και η διαρκής ενημέρωση - εκπαίδευση των μελών μας, σε συνεργασία πάντα με τη ΔΠΒ, το ΓΕΣ και τους στόχους της Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια, κρίνεται αναγκαία και ουσιώδης η συμβολή σας. Αποτελεί δε υποχρέωση όλων μας να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια προς επίτευξη των σκοπών του όλου εγχειρήματος.

Επιπροσθέτως επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύνδεσμος εχει αιτηθεί επισήμως στην ΔΕΠΑΘΑ την αναγνώριση και την εποπτεία του, από το ΥΠΕΘΑ ως νομίμως συσταθέν εφεδροπολεμικό Σωματείο, και ήδη αναμένεται η λήψη της σχετικής απόφασης.

Επισης έχουν υποβληθεί στη ΔΠΒ αλλά και τη Διεύθυνση Επιστράτευσέως του ΓΕΣ μια σειρά προτάσεων, με την πεποίθηση ότι μπορούν να βοηθήσουν το έργο της αναβάθμισης του θεσμού του έφεδρου Αξιωματικού του Πυροβολικού πάντα με γνώμονα το καλό της Υπηρεσίας, του Ενδόξου Όπλου μας. Κατόπιν της σχετικής μελέτης και αξιολόγησης των προτάσεων μας από τη ΔΠΒ αναμένεται η απόφαση της Διευθύνσεως με στόχο την υλοποίησή τους.

Ο Σύνδεσμος διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) με τριετή θητεία. Η σύνθεση του Δ.Σ αποτελείται από τα κάτωθι μέλη:

Πρόεδρος, Ιωάννης Ξεριζώτης, Εφ. Λγος (ΠΒ)

Αντιπρόεδρος, Αλέξιος Αγγελόπουλος, Εφ. Λγος (ΠΒ)

Γεν. Γραμματέας, Αντώνιος Κουρούνης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ)

Ταμίας, Σπυρίδων Ιντέρνος, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ)

Έφορος Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων, Γρηγόριος Μιχαηλίδης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ)

Μέλος, Ιωαννης Καλαϊτζάκης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ)

Μέλος, Παναγιώτης Λάτσινος, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ)
______________

Εκπρόσωπος Βορείου Ελλάδος, Ευθύμιος Αβραμίδης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ)

Τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου με την σειρά εγγραφής τους στο Μητρώο Μελών είναι τα εξής:

1. Ιωάννης Ξεριζώτης, Εφ Λγος (ΠΒ), Αττική

2. Γεώργιος Παπαδάκης, Εφ Λγος (ΠΒ), Αττική

3. Ιωάννης Καλαϊτζάκης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Αττική

4. Ευθύμιος Αβραμίδης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Κοζάνη

5. Παναγιώτης Λάτσινος, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Αττική

6. Αλέξιος Αγγελόπουλος Εφ. Λγος (ΠΒ), Πειραιάς

7. Αντώνιος Παναγιωτόπουλος, Εφ. Υπλγος (ΦΠΒ), Καλαμάτα

8. Παναγιώτης Χατζηβασιλειαδης, Εφ. Υπλγος (ΠΒ), Καβάλα

9. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Εφ Ανθλγος (ΠΒ), Καβάλα

10. Παναγιώτης Ζωγράφος, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Πειραιάς

11. Παντελής Αθανασιάδης, Εφ. Τχης (ΠΒ), Αττική

12. Ιωάννης Αβραμίδης, Εφ. Υπλγος (ΠΒ), Κοζάνη

13. Θεόδωρος Οικονομιδης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Αττική

14. Νικόλαος Βουλουτίδης, Εφ Ανθλγος (ΠΒ) Βοιωτία

15. Αντώνιος Κουρούνης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Αττική

16. Επαμεινώνδας Πετκάκης, Εφ Ανθλγος (ΠΒ), Θεσσαλονίκη

17. Τζώρτζης Δελημάνης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Πειραιάς

18. Γεώργιος Μουρτεζάς, Εφ. Υπλγος (ΠΒ), Πειραιάς

19. Γρηγόριος Μιχαηλίδης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Αττική

20. Σπυρίδων Ιντέρνος, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Αττική

21. Ανδρέας Κουτούπης, Εφ. Ανθλγος (ΠΒ), Αττική

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί ανοιχτή εκδήλωση για τη δημιουργία του Συνδέσμου όπου θα είστε όλοι προσκεκλημένοι. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις από κοντά.

Στο άμεσο μέλλον θα προγραμματιστεί συνάντηση γνωριμίας αρχικά στη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσουν και σε άλλες πόλεις της Ελληνικής Επικράτειας με σκοπό αν υπάρξει συμμετοχή και ενδιαφέρον την ίδρυση των πρώτων παραρτημάτων.

Με αυτά τα δεδομένα έχουμε την τιμή να σας καλέσουμε στις τάξεις μας!

Web site: http://pasyeapv.gr/ 

Facebook: https://www.facebook.com/pasyeapv/ 

Twitter: https://mobile.twitter.com/pasyeapv 

Instagram: https://instagram.com/pasyeapv 

You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCm-WVSJF3gi9N4-ffk0me5w