Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 11:43

Για 2η Συνεχή Χρονιά η IDE στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρίες

Η IDE αποτελεί βασικό εκπρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας στην κατάσταση αυτή και είναι η μοναδική από το χώρο της άμυνας και ασφάλειας. Η IDE αποτελεί βασικό εκπρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας στην κατάσταση αυτή και είναι η μοναδική από το χώρο της άμυνας και ασφάλειας.

Κορωπί, 12 Μαρτίου 2019: Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) περιλαμβάνεται, για 2η συνεχή χρονιά, στην κατάσταση με τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα που δημοσιεύει το περιοδικό FORTUNE στο ειδικό τεύχος με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες.

Η IDE αποτελεί βασικό εκπρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας στην κατάσταση αυτή και είναι η μοναδική από το χώρο της άμυνας και ασφάλειας. Αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ σημαντική αναγνώριση για την IDE, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε ευμετάβλητο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την εξωστρέφεια της IDE, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να προσελκύσει το 98% των εσόδων της από εξαγωγές.

Οι 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προέρχονται απ’ όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας (εξαιρουμένων τραπεζών και ασφαλιστικών) με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 50 εκ. €, καταγράφουν αύξηση κύκλου εργασιών συνεχόμενα τα τελευταία τρία χρόνια και είτε δεν έχουν δανεισμό είτε τον μειώνουν συνεχώς.

Σχετικά με την IDE

Η IDE, εταιρεία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας της Ελλάδας. Η IDE κατέχει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), συστήματα επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs και USVs) καθώς και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη κατάσταση προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των πελατών και χρηστών προϊόντων της IDE είναι η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.