Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 14:21

Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία από την τελετή παράδοσης των Kiowa και Chinook

Από τη βάση της Αεροπορίας Στρατού όπου πάρεστη στην τελετή παράδοσης από τις ΗΠΑ των ελικοπτέρων Kiowa και Chinook Από τη βάση της Αεροπορίας Στρατού όπου πάρεστη στην τελετή παράδοσης από τις ΗΠΑ των ελικοπτέρων Kiowa και Chinook

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο και ότι είναι η ώρα του διαλόγου, έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ από το Στεφανοβίκειο της Θεσσαλίας, όπου πάρεστη στην τελετή παράδοσης από τις ΗΠΑ των ελικοπτέρων Kiowa και Chinook.

Ερωτηθείς να σχολιάσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει να λάβει μέτρα εναντίον της βίαιης συμπεριφοράς της Τουρκίας στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Πάιατ απάντησε πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις στα ύδατα της Κύπρου και, ειδικότερα, το κοινό μας συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία.

«Μίλησα με σαφήνεια για αυτά τα θέματα την περασμένη εβδομάδα στις δημόσιες παρατηρήσεις μου στην Ουάσιγκτον και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε την ισχυρή αντίληψη των ΗΠΑ ότι τώρα είναι η ώρα για διάλογο και όχι για περαιτέρω κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες» σημείωσε.