Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 19:52

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης: Δεν έχουμε καμία σχέση με την εθελοντική αποστολή για Έβρο

Το θέμα παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις - πέρα από τις αντιδράσεις και τις αντίθετες απόψεις περί του εγχειρήματος - μετά από την δημόσια θέση που παίρνει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης. Το θέμα παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις - πέρα από τις αντιδράσεις και τις αντίθετες απόψεις περί του εγχειρήματος - μετά από την δημόσια θέση που παίρνει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Νέα δεδομένα προκύπτουν σε σχέση με την εθελοντική μετακίνηση εφέδρων καταδρομέων από την Κρήτη προς την περιοχή του Έβρου, καθώς η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, με αποψινή της ανακοίνωση τονίζει πως δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και διαχωρίζει πλήρως τη θέση της, αν και το όνομά της έχει εμπλακεί από την πρώτη στιγμή ως η ...διοργανώτρια αρχή στο όλο εγχείρημα!

Όπως είναι γνωστό, το θέμα της εθελοντικής μετάβασης Κρητών στον Έβρο έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς η πρώτη ανακοίνωση (αλλά και άλλες που ακολούθησαν μέσω διαδικτύου) έλεγαν στον κόσμο που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, πως η όλη προσπάθεια θα είχε την «διοικητική μέριμνα» του στρατού, γεγονός που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί αναζητούσαν στα καταστήματα του Ηρακλείου παραλλαγές του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να μεταβούν στον Έβρο, ενώ έχουν δώσει και ραντεβού για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της «αποστολής».

Το θέμα παίρνει πλέον όμως άλλες διαστάσεις - πέρα από τις αντιδράσεις και τις αντίθετες απόψεις περί του εγχειρήματος - μετά από την δημόσια θέση που παίρνει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, αναφέρει τα εξής:

«Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, με έτος ίδρυσης το 1993, με μέλη εφέδρους όλων των Όπλων του Ελληνικού Στρατού και με επίτιμα μέλη τους αγωνιστές – κομάντος ΄74 που επιχείρησαν στην Κύπρο κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής, δηλώνει πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση και μετάβαση στον Έβρο εφέδρων καταδρομέων από την Κρήτη και στέκεται αντίθετη απέναντι σε οποιαδήποτε αντίστοιχη ενέργεια.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν το όνομά της για την εξυπηρέτηση τυχών πολιτικών και οικονομικών σκοπών, ή για λόγους αυτοπροβολής.

Ο σκοπός της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης ήταν και παραμένει, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης των ηρώων μας, η βοήθεια προς το κοινωνικό σύνολο, η συνοχή και η ετοιμότητα των εφέδρων καταδρομέων, σε περίπτωση επιστράτευσής τους από τον Ελληνικό Στρατό.

Γι α την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, ο Γραμματέας Εμμανουήλ Γιαμαλάκης».