Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 09:06

ΛΕΦΕΔ Αττικής: Εκπαίδευση στη Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον

Η Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον είναι ένα πολύ απαιτητικό αντικείμενο το οποίο συναντάται σε όλους τους σύγχρονους πολέμους. Υπολογίζεται ότι το 80% των αναμετρήσεων γίνεται εντός κατοικημένων τόπων και έτσι πρέπει τα μέλη να εκπαιδευτούν κατάλληλα πάνω στο εν λόγω αντικείμενο. Η Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον είναι ένα πολύ απαιτητικό αντικείμενο το οποίο συναντάται σε όλους τους σύγχρονους πολέμους. Υπολογίζεται ότι το 80% των αναμετρήσεων γίνεται εντός κατοικημένων τόπων και έτσι πρέπει τα μέλη να εκπαιδευτούν κατάλληλα πάνω στο εν λόγω αντικείμενο.

Την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου, η ΛΕΦΕΔ Αττικής ξεκίνησε την εκπαιδευτική της δραστηριότητα αρκετά δυναμικά με Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον.

Λόγω του COVID-19 και της αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας της λέσχης, συμμορφούμενοι στις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναγκάστηκε να τροποποιηθεί με αποτέλεσμα να μην γίνει το σχολείο μάχης σε αστικό περιβάλλον όπως προβλεπόταν βάσει του εκπαιδευτικού προγράμματος το διάστημα Φεβρουάριος-Απρίλιος.

119126273 349273063110541 7994499705775002293 n

Έτσι, την Κυριακή, τα μέλη μας ξαναεντρύφυσαν τις τακτικές κίνησης εντός αστικού περιβάλλοντος και δοκιμάστηκαν σε διάφορα σενάρια με σκοπό την εμπέδωση των επιχειρησιακών γνώσεων, της επικοινωνίας και τέλος της παροχής Ά Βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Η Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον είναι ένα πολύ απαιτητικό αντικείμενο το οποίο συναντάται σε όλους τους σύγχρονους πολέμους. Υπολογίζεται ότι το 80% των αναμετρήσεων γίνεται εντός κατοικημένων τόπων και έτσι πρέπει τα μέλη να εκπαιδευτούν κατάλληλα πάνω στο εν λόγω αντικείμενο.