Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 10:22

Η Naval Group ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία της με την ελληνική βιομηχανία

Η Naval Group δεσμεύεται να οικοδομήσει ισχυρές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες για την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και τη συμβολή στην ανάπτυξη των ναυτικών πολεμικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας. Η Naval Group δεσμεύεται να οικοδομήσει ισχυρές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες για την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και τη συμβολή στην ανάπτυξη των ναυτικών πολεμικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Ως μέρος του προγράμματος φρεγατών FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, η Naval Group σχεδίασε ένα ισχυρό σχέδιο Βιομηχανικής Συμμετοχής για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στην ελληνική βιομηχανία, διατηρώντας θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

Αυτή η δέσμευση υπερβαίνει το πρόγραμμα των φρεγατών. Η Naval Group δεσμεύεται να οικοδομήσει ισχυρές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες για την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και τη συμβολή στην ανάπτυξη των ναυτικών πολεμικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος υπέγραψε 5 συμβάσεις με ελληνικούς βιομηχανικούς εταίρους μεταξύ των οποίων:

• Για την Πλατφόρμα: Ναυπηγεία Σαλαμίς, και MEVACO

• Για το Σύστημα Μάχης: AKMON, MAREL (μέσω THEMYS, του κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού της Naval Group) και SIMON TECHNOLOGIES (μέσω THEMYS)

Η Naval Group είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που ανακοινώνει ότι σημαντικά τμήματα του κήτους των FDI, θα παράγονται στην Ελλάδα από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Επιπλέον, η Naval Group υπέγραψε 4 συμφωνίες-πλαίσιο με τις MILTECH, PRISMA,SCYTALIS και IDE INTRACOM ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές συμβάσεις και μακροπρόθεσμες συνεργασίες.

Μέχρι στιγμής, η Naval Group έχει υπογράψει περίπου είκοσι συμβάσεις συνολικά με δεκαπέντε ελληνικές εταιρείες από την έναρξη του προγράμματος FDI HN τον Μάρτιο του 2022.

Επιπροσθέτως, όλες οι ελληνικές εταιρείες που έχουν επιλεγεί, θα ενσωματωθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές τους καθώς και το πιθανό οικονομικό τους όφελος και προβολή στην παγκόσμια ναυτική αγορά.

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ γαλλικών και ελληνικών βιομηχανιών

Πέρα από τη Naval Group, το πρόγραμμα FDI υποστηρίζει την επένδυση στην Ελλάδα πολλών γαλλικών ναυτικών εταιρειών για την ανάπτυξη συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Το πρόγραμμα FDI προώθησε ήδη την προσέγγιση των δύο ναυτικών τομέων με τις GICAN και SEKPY με την υπογραφή συμφωνίας εταιρικής σχέσης τον Φεβρουάριο του 2020.

Για παράδειγμα, οι συμβάσεις με τη MAREL και τη SIMON TECHNOLOGIES γίνονται μέσω της THEMYS, Γάλλου υπεργολάβου της Naval Group, η οποία θα αναθέσει μέρος της παραγωγής της στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι η συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία δεν υποστηρίζεται μόνο από τη Naval Group αλλά και από ολόκληρο το ναυτικό οικοσύστημα του προγράμματος FDI.

Επιπλέον, ορισμένες από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν δεν σχετίζονται μόνο με το πρόγραμμα FDI HN, όπως αυτό με τη VIKING NORSAFE HELLAS που θα παράγει RHIB (Rigid-Hulled Inflatable Boats) τόσο για τις ελληνικές FDI αλλά και για άλλα προγράμματα εξαγωγών. Αυτό καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της Naval Group στους Έλληνες εταίρους της, τους οποίους η εταιρεία θεωρεί ως μακροχρόνιους συνεργάτες με τους οποίους συνεργάζεται για την οικοδόμηση του μέλλοντος της ναυτικής βιομηχανίας της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Naval Group πραγματοποιεί επίσης «On Job Trainings» προς όφελος των ελληνικών εταιρειών για την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους, σε μια προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας σε στρατηγικά προϊόντα που απαιτούν προηγμένες δεξιότητες για έργα υψηλής τεχνογνωσίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter