Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 10:36

Κατασχέθηκε πλοίο γεμάτο με θωρακισμένα οχήματα που πήγαινε στη Λιβύη

Όπως είναι γνωστό, η Επιχείρηση ‘Ειρήνη’ παρακολουθεί στενά ύποπτα πλοία, ανεξαρτήτως προέλευσης, και διενεργεί επιθεωρήσεις σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως είναι γνωστό, η Επιχείρηση ‘Ειρήνη’ παρακολουθεί στενά ύποπτα πλοία, ανεξαρτήτως προέλευσης, και διενεργεί επιθεωρήσεις σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στην κατάσχεση ενός πλοίου που κατευθύνονταν προς τη Λιβύη μεταφέροντας θωρακισμένα οχήματα προχώρησε η ναυτική δύναμη που επιτηρεί την θαλάσσια περιοχή στο πλαίσιο της Επιχείρησης "Ειρήνη" δυνάμει της απόφασης 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων.

Καθήκοντα Διοικητή της δύναμης, ασκεί ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ του Πολεμικού Ναυτικού. Το πλοίο θα οδηγηθεί στο λιμάνι του Αλμυρού Βόλου για τα περαιτέρω.

FhI FjHWAAERHMY

Όπως είναι γνωστό, η Επιχείρηση ‘Ειρήνη’ παρακολουθεί στενά ύποπτα πλοία, ανεξαρτήτως προέλευσης, και διενεργεί επιθεωρήσεις σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.