Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 11:08

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο κατά την διάρκεια της επίσκεψης Δένδια στη Λιβύη

Ακυρώθηκε η επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τρίπολη της Λιβύης. Ακυρώθηκε η επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ακυρώθηκε η επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τρίπολη της Λιβύης. Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στη Λιβύη, Νίκος Μελέτης το διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε, όταν η πτήση του Νίκου Δένδια έφτασε νωρίς το πρωί στην Τρίπολη. Η συνεννόηση που είχε γίνει με την υπηρεσιακή κυβέρνηση Ντμπέιμπα ήταν ότι εκτός από τη Βεγγάζη ο υπουργός θα μετέβαινε στην Τρίπολη όπου θα συναντιόταν με τον μόνο που έχει θεσμικό ρόλο και θεσμική ιδιότητα, τον πρόεδρο της Βουλής Μοχάμεντ Μένφι.

Όπως όμως ενημερώθηκε ο κ. Δένδιας μέσα στο αεροπλάνο υπήρξε απόπειρα παγίδευσης τους επικεφαλής του Μένφι και πως ήρθε να τον υποδεχθεί η ΥΠΕΞ της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Λιβύης που υπενθυμίζεται έχει υπογράψει το μη αναγνωρισμένο σύμφωνο με την Τουρκία.

Ο κ. Δενδιας, χωρίς να κατέβει από το αεροσκάφος, μίλησε με το κυβερνητικό επιτελείο Ντμπέιμπα όπου τόνισε ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και κατόπιν, έπειτα από αναμονή αποφασίστηκε να ακυρωθεί η επίσκεψη στην Τρίπολη και να συνεχίσει για Βεγγάζη.

Τότε η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να εγκρίνει τα σχέδια πτήσης από την Τρίπολη στη Βεγγάζη και τελικά πέταξε μέσω Μάλτας και εφθασε στη Βεγγάζη όπου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin