Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 20:57

Οι σημαίες του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομίλιου παραδόθηκαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Οι δύο σημαίες, κυμάτισαν στην Χιμάρα την περίοδο του αυτονομιακού αγώνα της Βορείου Ηπείρου το 1914. Οι δύο σημαίες, κυμάτισαν στην Χιμάρα την περίοδο του αυτονομιακού αγώνα της Βορείου Ηπείρου το 1914.

Δύο ιστορικές σημαίες της Χιμάρας από το προσωπικό αρχείο του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομίλιου, παραδόθηκαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Ο απόγονος της γνωστής οικογένειας της Χιμάρας, κ. Μίλτος Σπυρομίλιος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρή Γκούμα, παρέδωσε συγκινημένος στην Γενική Επιμελήτρια Συλλογών του Μουσείου, κα. Νατάσα Καστρίτη τις δύο σημαίες που κυμάτισαν στην Χιμάρα την περίοδο του αυτονομιακού αγώνα της Βορείου Ηπείρου το 1914.

Οι ιστορικές σημαίες των οποίων την φύλαξη και συντήρηση τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει ο κ. Μίλτος Σπυρομίλιος, μεταφέρονται πλέον στον ναό της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας, όπου θα ενταχθούν στο αρχείο του βορειοηπειρωτικού αγώνα, θα αποτελέσουν επιστημονικό τεκμήριο και θα διασφαλιστεί η σωστή συντήρηση και προστασία τους.

Ένωση Χειμαρριωτών
28-03-2023

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin