Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 02:09

Επίσκεψη ΕΕΛΕΑΑ στο ναυπηγείο της Naval Group

Η Ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στο γαλλικό ναυπηγείο, ενώ αργότερα ακολούθησαν οι ομιλίες του Διευθυντή του Ελληνικού Ναυπηγικού Προγράμματος της Naval Group και του Προέδρου της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. Η Ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στο γαλλικό ναυπηγείο, ενώ αργότερα ακολούθησαν οι ομιλίες του Διευθυντή του Ελληνικού Ναυπηγικού Προγράμματος της Naval Group και του Προέδρου της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) και 14 Ελληνικών εταιριών, μέλη της Ένωσης, στο ναυπηγείο της εταιρίας Naval Group στο Lorient στη Γαλλία.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Naval Group για τις δυνατότητες συνεργασίας του γαλλικού ναυπηγείου με την ελληνική βιομηχανία, και να διερευνήσει τις ευκαιρίες για την ένταξη των ελληνικών εταιριών στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group, πέραν των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στο γαλλικό ναυπηγείο, ενώ αργότερα ακολούθησαν οι ομιλίες του Διευθυντή του Ελληνικού Ναυπηγικού Προγράμματος της Naval Group και του Προέδρου της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. κ. Νικόλαος Παπάτσας, αναφέρθηκε στις στενές ιστορικές σχέσεις που συνδέουν Γαλλία και Ελλάδα, στη συνεργασία του Ελληνικού Ναυτικού με τη γαλλική ναυπηγική βιομηχανία από τα τέλη του 19ου αιώνα, στη ναυπήγηση στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 αριθμού γαλλικής σχεδίασης πλοίων και στην τρέχουσα συνεργασία Γαλλίας και Ελλάδας για τη ναυπήγηση των 3 φρεγατών τύπου FDI HN.

Ακολούθως, ο κ. Παπάτσας επεσήμανε τη σημασία της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, τις δυνατότητες και την εμπειρία των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών σε διεθνή αμυντικά προγράμματα, καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας των ελληνικών και των γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών σε υπάρχοντα και μελλοντικά προγράμματα.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και να ενημερωθεί για την πορεία της ναυπήγησης της φρεγάτας τύπου FDI HN Κίμων (F-601) του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και της δεύτερης κορβέτας τύπου Gowind, Al Emarat (P111) του Ναυτικού των ΗΑΕ, η οποία καθελκύστηκε τον Μάιο του 2022. Πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση της προτάσεως συνεργασίας των ελληνικών εταιριών στα προγράμματα του γαλλικού ναυπηγείου και παρουσίαση των δυνατοτήτων των ελληνικών εταιριών της αντιπροσωπείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. στο Lorient, επισφραγίστηκε από τον κ. Αθανάσιο Τσιόλκα, Πρόεδρο των ΕΑΣ, η ήδη υπάρχουσα υπογεγραμμένη συμφωνία συνεργασίας των ΕΑΣ με τη Naval Group. Η συμφωνία ενεργοποιείται με την επιλογή των γαλλικών κορβετών Gowind από την Ελλάδα και αφορά στη συμπαραγωγή των υπερσύγχρονων τορπιλών ελαφρού τύπου MU90 στο εργοστάσιο των ΕΑΣ, οι οποίες θα εξοπλίσουν τις νέες φρεγάτες τύπου FDI HN και τις κορβέτες Gowind.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin