Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 23:56

Σουδάν: 15 Έλληνες φτάνουν το πρωί της Τρίτης με το C-27 στην Ελευσίνα

Το ελληνικό αεροσκάφος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στη βάση Ασουάν της Αιγύπτου ενώ το απόγευμα της Δευτέρας ταξίδεψε στο Τζιμπουτί προκειμένου να παραλάβει την πρώτη ομάδα Ελλήνων ς που έχουν απεγκλωβιστεί από επιχειρήσεις που συντόνισαν γαλλικές και ιταλικές ομάδες. Το ελληνικό αεροσκάφος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στη βάση Ασουάν της Αιγύπτου ενώ το απόγευμα της Δευτέρας ταξίδεψε στο Τζιμπουτί προκειμένου να παραλάβει την πρώτη ομάδα Ελλήνων ς που έχουν απεγκλωβιστεί από επιχειρήσεις που συντόνισαν γαλλικές και ιταλικές ομάδες.

Το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου αναμένεται να προσγειωθεί στην 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J Spartan με τους πρώτους 15 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από την εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν.

Στο C-27 επιβαίνουν επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ιατροί και μέλη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων ενώ θα τους υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό αεροσκάφος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στη βάση Ασουάν της Αιγύπτου ενώ το απόγευμα της Δευτέρας ταξίδεψε στο Τζιμπουτί προκειμένου να παραλάβει την πρώτη ομάδα Ελλήνων που έχουν απεγκλωβιστεί από επιχειρήσεις που συντόνισαν γαλλικές και ιταλικές ομάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την κατάσταση στο Σουδάν, σε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους τους, στις 12:00.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 00:02