Σουδάν: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των Ελλήνων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών στην Ελλάδα από το Σουδάν. Σήμερα (26/4) το απόγευμα προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερε 16 Έλληνες, μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνους και 8 Φινλανδούς πολίτες, απεγκλωβισμένους από το Σουδάν, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.
Το C-27J αναχώρησε από το Ασουάν της Αιγύπτου χθες στις 17:10 τοπική ώρα για το Τζιμπουτί, απ' όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και Φινλανδούς πολίτες. Επέστρεψε στο Ασουάν σήμερα στις 04:30 τοπική ώρα για ανεφοδιασμό. Στις 06:30 απογειώθηκε για την Άκαμπα της Ιορδανίας απ' όπου παρέλαβε τους 16 Έλληνες και μία Κύπρια υπήκοο. Απογειώθηκε στις 09:00 τοπική ώρα με τελικό προορισμό την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και επικεφαλής της αποστολής, συμμετείχε στην επιχείρηση και βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.
Εξαιρετικά σημαντική η υποστήριξη και της σημερινής επιχείρησης από τις Πρέσβειρες της Ελλάδας στην Αιθιοπία κ. Άννας Φάρου αλλά και στην Ιορδανία κ. Ελευθερίας Γαλαθιανάκη.
Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin
Τελευταία άρθρα
- Το νέο παιχνίδι του Ερντογάν με τις μεταναστευτικές ροές
- Κακοκαιρία Daniel: H αλήθεια με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού
- ΛΕΦΕΔ: Μετά τις φωτιές στο Έβρο, αποστολή και στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία
- Κακοκαιρία Daniel: Βγήκε ο Στρατός για τις πλημμύρες (Φωτογραφίες)
- ΛΕΦΕΔ: 1ο Σχολείο Όπλων Καμπύλης Τροχιάς «ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ»