Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 10:10

DEFEA 2023: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Γιωργάλλα

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε χθες Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθέσεως Άμυνας & Ασφαλείας “DEFEA 2023”, η οποία πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην διμερή αμυντική συνεργασία των δύο χωρών καθώς και την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

002

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε επίσης συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Έκθεση, παρουσία του Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα κ. Σουλεϊμάν Χάμιντ Σάλεμ Αλμαζρούι (Sulaiman Humad Salem ALMazroui), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω ενίσχυση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες.

001 2

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιηγήθηκε σε περίπτερα, ελληνικών και ξένων εταιρειών παραγωγής αμυντικού υλικού και εξοπλισμών και συνομίλησε με εκπροσώπους τους, ενημερώθηκε δε για τις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες, καθώς και την προοπτική προωθήσεως αμοιβαίως επωφελών συμφωνιών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin