Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 17:57

ΕΑΣ - Paramount Group: Κατασκευή προηγμένης τεχνολογίας Περιφερόμενων Πυρομαχικών

Εντυπωσιακή κίνηση των ΕΑΣ για την κατασκευή προηγμένης τεχνολογίας Περιφερόμενων Πυρομαχικών (Loitering Munitions) μέσω συμφωνίας έκπληξη με την Paramount Group. Εντυπωσιακή κίνηση των ΕΑΣ για την κατασκευή προηγμένης τεχνολογίας Περιφερόμενων Πυρομαχικών (Loitering Munitions) μέσω συμφωνίας έκπληξη με την Paramount Group.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η Paramount Industries Greece, θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα της Paramount Group, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την από κοινού παραγωγή στη Ελλάδα Μακράς Εμβέλειας Περιπλανώμενων Πυρομαχικών (Long Range Loitering Munitions), σε μια σημαντική κίνηση για την ενδυνάμωση των εγχώριων κατασκευαστικών δυνατοτήτων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η κοινή δήλωση, που έγινε κατά τη διάρκεια της Αμυντικής Έκθεσης DEFEA 2023 που διοργανώνεται στην Αθήνα από 9 έως 11 Μάιου 2023, έρχεται σε μια περίοδο που η ελληνική αμυντική βιομηχανία επαναπροσδιορίζει με δυναμισμό τις δυνατότητες και τις προοπτικές της σε περιβάλλον σύνθετων γεωπολιτικών προκλήσεων και αναγκών.

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή στην Ελλάδα προηγμένων και διεθνώς ανταγωνιστικών Περιπλανώμενων Πυρομαχικών μακράς εμβέλειας, με σκοπό όχι μόνο την κάλυψη των αναγκών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την εξαγωγή τους σε διεθνείς πελάτες.

Τα ΕΑΣ αποτελούν για 140 χρόνια μια εκ των σημαντικότερων αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, έχοντας συνεργαστεί με διεθνείς κολοσσούς στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας, σχεδιάζοντας, αναπτύσσοντας και κατασκευάζοντας για τις ελληνικές και ξένες ένοπλες δυνάμεις συστήματα άμυνας και πυρομαχικά.

IMG 2384

Ο Νικόλαος Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται για την εταιρία μας αλλά και την χώρα μας μέσα από την παραγωγή στην Ελλάδα ενός εκ των πλέον προηγμένων Περιπλανώμενων Πυρομαχικών Μακρού Βεληνεκούς στον κόσμο, συνεργαζόμενοι με έναν από τους πρωτοπόρους στο εν λόγω πεδίο.

ΕΑΣ και Paramount έχουν αναπτύξει από κοινού το IRIX, ένα καινοτόμο και προηγμένο σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα τίθενται οι βάσεις για ανασυγκρότηση και ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».

Το IRIX (ίρηξ, γεράκι κατά τον Όμηρο) βασίζεται στο τεχνολογικά προηγμένο Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) N-Raven της Paramount. Το N-Raven έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου ψηφιακά, γεγονός που διευκολύνει την άμεση μεταφορά τεχνογνωσίας και δίνει τη δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης εγχώριας παραγωγής.

Το IRIX θα είναι το πρώτο Περιπλανώμενο Πυρομαχικό Μακράς Εμβέλειας που θα εισέλθει στην ελληνική αγορά, και ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα συστήματα που παράγονται στην Ευρώπη. Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη του IRIX στην Ελλάδα, αλλά και την διαρκή συμμετοχή των ΕΑΣ στην διαδικασία Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) για την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη μελλοντικών συστημάτων.

IMG 2385

Ο Steve Griessel, CEO της Paramount Global, δήλωσε: "Aποτελεί ξεχωριστό προνόμιο για εμάς να έχουμε επιλεγεί ως ένας από τους διεθνείς εταίρους των ΕΑΣ, συνεισφέροντας με την μακροχρόνια εξειδίκευσή μας στην σχεδίαση και ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων Mη Eπανδρωμένων Aεροσκαφών και την εμπειρία μας στη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη του IRIX στην Ελλάδα. Στην Paramount Group πιστεύουμε ότι η πραγματική συνεργασία και καινοτομία βρίσκεται στην από κοινού ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων και οικονομικά προσιτών συστημάτων, προσαρμοσμένων πάντα στις ειδικές ανάγκες των συνεργατών μας».

Οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι θα επιδιωχθεί η ευρεία συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην εφοδιαστική αλυσίδα για την παραγωγή του συστήματος, ενισχύοντας την ασφάλεια εφοδιασμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και αυξάνοντας τα οφέλη και τις προοπτικές για την εγχώρια βιομηχανία και την εθνική οικονομία.

Το IRIX είναι ένα προηγμένο σύστημα με εξαιρετική σχέση κόστους – οφέλους, σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σε εναέρια αναγνώριση και προσβολές ακριβείας που υπάρχουν στο σύγχρονο πεδίο μάχης. To σύστημα μεταφέρει στους επιχειρησιακούς διοικητές εικόνα σε πραγματικό χρόνο από την περιοχή που επιχειρεί και τους δίνει την δυνατότητα να πλήξουν με ακρίβεια και ισχύ στόχους υψηλής αξίας που θα επιλέξουν στο βάθος της εχθρικής διάταξης.

IMG 2386

Ο Γιώργος Κυριάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Industries Greece, δήλωσε: "Ο ρόλος των Περιπλανώμενων Πυρομαχικών στο σύγχρονο πεδίο μάχης αυξάνεται σταθερά, όπως φαίνεται στις πρόσφατες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Η ασφάλεια εφοδιασμού ενός κράτους αλλά και η ανάπτυξη σύγχρονων αμυντικών τεχνολογιών αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την σταθερότητα και την ανάπτυξή του.

Η συνεργασία της ΕΑΣ με την Paramount θα προσφέρει μια ισχυρή λύση στις αυξανόμενες ανάγκες για προηγμένα Περιπλανώμενα Πυρομαχικά, ενισχύοντας σημαντικά τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, αλλά και τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή απαντά στο νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία και δημιουργώντας νέες, υψηλής αξίας θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Naval Group: Νέες συμβάσεις με 5 ελληνικές εταιρείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DEFEA 2023: Εγκαίνια του Αμερικανικού Περιπτέρου - USA Pavilion (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DEFEA 2023: «Απόβαση» προηγμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Αθήνα

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 18:11