Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 18:36

Πολεμική Αεροπορία: Σύμβαση για την αναβάθμιση των SCALP EG

Η συγκεκριμένη σύμβαση αναβάθμισης μέσης ζωής αφορά τα βλήματα που είχαν παραληφθεί από την ελληνική πλευρά στο αρχικό «πακέτο» για τα Mirage 2000-5. Η συγκεκριμένη σύμβαση αναβάθμισης μέσης ζωής αφορά τα βλήματα που είχαν παραληφθεί από την ελληνική πλευρά στο αρχικό «πακέτο» για τα Mirage 2000-5.

Υπεγράφη σήμερα 11 Μαΐου 2023 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023, νέα σύμβαση μεταξύ της MBDA και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων που αφορά στην Αναβάθμιση Μέσης Ζωής (MLR) των υποστρατηγικών πυραύλων τύπου SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η σύμβαση υπεγράφη από το Ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA.

Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει την προμήθεια συστημάτων για τον σχεδιασμό αποστολών, για την συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη των SCALP, με αποτέλεσμα αφενός να παρατείνει η επιχειρησιακή υπεροχή του όπλου έναντι μελλοντικών απειλών και αφετέρου αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των οπλικών αυτών συστημάτων.

Photo SIgnature MLR

Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για την MBDA, που έρχεται 55 χρόνια αφότου υπογράψαμε το πρώτο μας συμβόλαιο για τους πυραύλους τύπου Exocet με την Ελλάδα. Η δέσμευσή μας έκτοτε παραμένει ισχυρή και μας τιμά ιδιαίτερα αυτή η πρόσθετη έκφραση εμπιστοσύνης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς την MBDA για την αναβάθμιση μέσης ζωής των πυραύλων SCALP. Αυτό ενισχύει και πάλι τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε βασικές ικανότητες που παρέχουν τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι πύραυλοι τύπου SCALP εξοπλίζουν τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας και τα Rafale F3R της 332 Μοίρας και η συγκεκριμένη σύμβαση αναβάθμισης μέσης ζωής αφορά τα βλήματα που είχαν παραληφθεί από την ελληνική πλευρά στο αρχικό «πακέτο» για τα Mirage 2000-5. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα παρήγγειλε νέους πυραύλους τύπου SCALP, στο πλαίσιο της προμήθειας των 18+6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin