Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 16:05

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα πολιτική ηγεσία

Καθήκοντα υπουργού Άμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή ανέλαβε, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Καθήκοντα υπουργού Άμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή ανέλαβε, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας.

Καθήκοντα υπουργού Άμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή ανέλαβε, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας.

Στις δηλώσεις που έκανε, ο κ. Δένδιας τόνισε πως «δεν συνιστά απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

dendias ypam

«Θέλω να ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για το έργο του επί τέσσερα χρόνια, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τα υπόλοιπα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το υψηλότατο φρόνημα που τις διακατέχει. Σε μια κρίσιμη συγκυρία παγκόσμιων ανακατατάξεων, η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, να εδραιώσει με αυτοπεποίθηση τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας. Να έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις. Στο ισοζύγιο σχύος πρέπει να συνυπολογιστούν και οι αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψα για λογαριασμό της πατρίδας μας» συνέχισε ο κ. Δένδιας.

dendias 2

«Πάγια ελληνική θέση, η Ελλάδα επιζητά αρμονικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες. Η Ελλάδα ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας και επιζητά ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό» πρόσθεσε ο νέος υπουργός Άμυνας.

παραδοση παραλαβη

ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου, αναθέτοντας μου την μεγάλη ευθύνη να υπηρετήσω το κυβερνητικό έργο, και μέσα από αυτό την πατρίδα μας, από τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας. Η προσφορά τους στην εξασφάλιση της ειρήνης, της ελευθερίας, και της δημοκρατίας είναι διαχρονική και ανεκτίμητη. Η παρουσία του Υπουργό κ. Δένδια και τον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά και της στρατιωτικής ηγεσίας – του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων - εγγυώνται ότι, η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της θωράκισης της πατρίδας μας και της αποτρεπτικής της ικανότητας, θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς και με υψηλή αποτελεσματικότητα.

Σύμμαχος μας σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι άλλος από τον υψηλό επαγγελματισμό και το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποτελεί κεντρικό άξονα της πολιτικής μας τόσο η μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Όσο και η περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, μέσω της αναβάθμισης τόσο της Στρατιωτικής όσο και της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσής τους. Πιστεύω ότι εκφράζω το σύνολο της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας λέγοντας ότι όσα χρήματα και αν δαπανήσουμε σε νέα μέσα, δεν θα έχουν την ίδια αξία, αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση διατυπώνουμε ρητά τον στόχο της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ερευνητικών προγραμμάτων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που σχετίζονται με την υλοποίηση της αποστολής τους, τη μέριμνα του προσωπικού, αλλά και την κοινωνική προσφορά τους. Είμαι βέβαιος ότι σήμερα ξεκινά μια ακόμη γόνιμη και ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σας ευχαριστώ πολύ».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 18:31