Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 17:14

Δένδιας στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ: Η παρουσία σας συνιστά ισχυρό μήνυμα αποτροπής

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «εφόσον απαιτηθεί, θα φέρετε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή σας». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «εφόσον απαιτηθεί, θα φέρετε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή σας».

Τη βούληση της Ελλάδας να προασπίσει με απόλυτη αποφασιστικότητα την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, που επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι το να υπηρετεί κανείς στην ΕΛΔΥΚ σημαίνει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. «Κι έχω απόλυτη βεβαιότητα ότι εφόσον απαιτηθεί θα φέρετε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή σας. Μία αποστολή που δεν είναι καθόλου εύκολη, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια ταραγμένη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και στον Κόσμο, όπου η Ανατολική Μεσόγειος είναι στο κέντρο των εξελίξεων», υπογράμμισε.

F0W67 yakAM5dcz

«Η παρουσία σας λοιπόν εδώ συνιστά μήνυμα αποτροπής, θα μου επιτρέψετε να πω, ισχυρό μήνυμα αποτροπής. Άλλωστε αυτό απεδείχθη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο διάστημα των τελευταίων ετών και όχι μόνο. Ξέρω καλά ότι εσείς τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ και συνολικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κρατάτε ψηλά τη σημαία της ισχύος, της περηφάνειας που οδηγεί στην ασφάλεια και την ειρήνη. Έχετε επίσης την τιμή να υπηρετείτε σε μία ιστορική δύναμη», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

F0W67 uaUAEKEje

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΕΛΔΥΚ, πέραν της ουσίας, συμβολίζει «την αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατια».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαβεβαίωσε το προσωπικό της ΕΛΔΥΚ ότι η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βρίσκεται στο πλευρό της «και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες και να συνεχίσετε απρόσκοπτα το ιδιαίτερα σημαντικό σας έργο».

F0W67 cagAE3iGN

Αναλυτικά τι ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στην ομιλία του

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στην Κύπρο στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει να υπηρετεί κανείς εδώ, με κάθε έννοια στην πρώτη γραμμή. Κι έχω απόλυτη βεβαιότητα ότι εφόσον απαιτηθεί θα φέρετε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή σας.

Μία αποστολή που δεν είναι καθόλου εύκολη, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια ταραγμένη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και στον Κόσμο, όπου η Ανατολική Μεσόγειος είναι στο κέντρο των εξελίξεων.

Θέλω να σας πω κάτι που γνωρίζετε καλά, ότι η χώρα μας επιζητεί ειρήνη και σταθερότητα. Ακριβώς όμως για να επιτύχει την ειρήνη και τη σταθερότητα πρέπει να έχει καταστήσει φανερό ότι θα προασπίσει με απόλυτη αποφασιστικότητα την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η παρουσία σας λοιπόν εδώ συνιστά μήνυμα αποτροπής, θα μου επιτρέψετε να πω, ισχυρό μήνυμα αποτροπής. Άλλωστε αυτό απεδείχθη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο διάστημα των τελευταίων ετών και όχι μόνο.

Ξέρω καλά ότι εσείς τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ και συνολικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κρατάτε ψηλά τη σημαία της ισχύος, της περηφάνειας που οδηγεί στην ασφάλεια και την ειρήνη. Έχετε επίσης την τιμή να υπηρετείτε σε μία ιστορική δύναμη.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά της Μονάδας στην οποία έχετε την τιμή να υπηρετείτε.

Θέλω επίσης να σας πω ότι η ΕΛΔΥΚ πέραν της ουσίας συνιστά και έναν επιπλέον πρόδηλο συμβολισμό. Την αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Νομίζω ότι επίσης έχετε τη χαρά και την περηφάνια να παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια, μετά την οικονομική κρίση, τη διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, με μέσα που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητές τους.

Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο που εδώ επιτελείτε, να σας διαβεβαιώσω για το αυτονόητο, ότι η ελληνική κοινωνία, η Κυβέρνηση, η πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία, είναι δίπλα σας. Και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες και να συνεχίσετε απρόσκοπτα το ιδιαίτερα σημαντικό σας έργο.

Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Εάν μπείτε στον κόπο να διαβάσετε οποιαδήποτε έρευνα της κοινής γνώμης θα δείτε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην κορυφή της αποδοχής της κοινωνίας έναντι οιουδήποτε άλλου θεσμού στην πατρίδα μας. Και με συντριπτική, θα ήθελα να σας πω, διαφορά.

Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να εκτελείτε με την ίδια αγάπη, τον ίδιο ζήλο, την ίδια προσήλωση, την ιδιαίτερα σημαντική για την πατρίδα αποστολή σας.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά γι΄ αυτό που κάνετε».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin