Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 21:09

Στο Στρατοδικείο της Λάρισας οδηγείται αύριο ο Ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων

Ο 51χρονος Ταγματάρχης, είχε προσαχθεί την Παρασκευή με προσήχθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Στρατοδικείο αλλά επειδή τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλημμελληματικό χαρακτήρα και ο ίδιος δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση πήρε αναβολή για σήμερα Δευτέρα. Ο 51χρονος Ταγματάρχης, είχε προσαχθεί την Παρασκευή με προσήχθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Στρατοδικείο αλλά επειδή τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλημμελληματικό χαρακτήρα και ο ίδιος δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση πήρε αναβολή για σήμερα Δευτέρα.

Ενώπιον του Στρατοδικείου της Λάρισας θα βρεθεί αύριο ο Ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, καθώς μετά από έρευνα που έγινε από την Ελληνική Αστυνομία στο σπίτι του και στο γραφείο του προέκυψαν - σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. - μια σειρά αξιόποινων ευρημάτων.

Ο 51χρονος Ταγματάρχης, είχε προσαχθεί την Παρασκευή με προσήχθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Στρατοδικείο αλλά επειδή τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλημμελληματικό χαρακτήρα και ο ίδιος δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση πήρε αναβολή για αύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ο συλληφθείς, ο οποίος κατάγεται από τη Κρήτη, είναι άριστος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων και διοικητής του Λόχου Διοικήσεως της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Μοράβας.

Η σύλληψη

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, διενεργήθηκαν έρευνες στην κατοικία και στο χώρο εργασίας του Αξιωματικού, κατά τη διάρκεια των οποίων μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι CZ των 9mm χωρίς γεμιστήρα, πιστόλι BAYARD των 7.65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, 14 φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγητικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο) οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, μεταλλικό πτυσσόμενο γκλόμπ, κυνηγετικό μαχαίρι, 3 ξιφολόγχες, υλικό και διάφορα άλλα αντικείμενα της ΧΑ.

Στάση αναμονής από το ΥΠΕΘΑ

Την ίδια ώρα, το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας αναμένει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή, αναφέρονταν τα εξής:
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένει το τελικό πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ήδη δόθηκαν οδηγίες να επιληφθεί άμεσα η Στρατιωτική Δικαιοσύνη προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter