Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 09:15

Διάσωση και ανάδειξη υγροτόπου με τη συμβολή της 133 Σμηναρχίας Μάχης

Τόσο η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας όσο και η Διοίκηση της 133 Σ.Μ. αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία του υγρότοπου για την πανίδα και τη χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής και οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Τόσο η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας όσο και η Διοίκηση της 133 Σ.Μ. αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία του υγρότοπου για την πανίδα και τη χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής και οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Με κοινές ενέργειες προχωρούν η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας και η Διοίκηση της 133 Σμηναρχία Μάχης στην προστασία και την ανάδειξη της περιοχής λίμνης Βιγλί Καστελλίου. Πρόκειται για ένα σημαντικό υγρότοπο στα γεωγραφικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, του οποίου η πλειοψηφία των αγροτεμαχίων ανήκουν στην κατοχή της 133 Σμηναρχίας Μάχης. Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο εναπόθεσης μπαζών και απορριμμάτων από ασυνείδητους, παρόλο που η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας τα τρία τελευταία χρόνια έχει καταβάλλει επανειλημμένες προσπάθειες για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των μπαζών που εναποτίθενται περιμετρικά της λίμνης.

Με τη νέα αυτή κοινή παρέμβαση, που αναδεικνύει την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και την 133 Σμηναρχία Μάχης, ο χώρος της λίμνης Βιγλί Καστελλίου θα αναπλαστεί. Συγκεκριμένα, θα καθαριστεί, θα δεντροφυτευτεί και θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες επισκεψιμότητας και αναψυχής, ενώ παράλληλα θα περιφραχτεί. Η τοποθέτηση περίφραξης αποτελεί επιτακτική ανάγκη ως μέτρο για τον εμποδισμό των φαινομένων εναπόθεσης μπαζών, ενώ ο καθαρισμός και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της λίμνης ως περιοχής φυσικού κάλλους, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, προστατεύοντας παράλληλα έναν σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας υγρότοπο.

Τόσο η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας όσο και η Διοίκηση της 133 Σ.Μ. αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία του υγρότοπου για την πανίδα και τη χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής και οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Μάλιστα, έπειτα από την ολοκλήρωση της παρέμβασης ο υγρότοπος θα επιτηρείται και οι παραβάτες θα διώκονται με όλα τα νόμιμα μέσα, ενώ ταυτόχρονα θα επιβαρύνονται με πρόστιμο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 01:46