Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 16:41

Επαφές και συναντήσεις Αβραμόπουλου στη Νότια Αφρική

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο στάδιο του Γιοχάνεσμπουργκ όπου έγινε η τελετή μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο στάδιο του Γιοχάνεσμπουργκ όπου έγινε η τελετή μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα.

Την εικόνα της Ελλάδας που είναι παρούσα στα μεγάλα διεθνή γεγονότα, όπως ήταν ο αποχαιρετισμός του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση.

Με τις επαφές του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, με τους οποίους συνομίλησε, για την Ελλάδα που αγωνίζεται και πλέον έχει σαφείς ενδείξεις πλέον ότι υπερβαίνει την κρίση.

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα του χαιρετισμού και της σύντομης συνομιλίας που είχε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα, στο περιθώριο της τελετής μνήμης για τον Μαντέλα που έγινε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ιστορικής σημασίας και συμβολισμού χειραψία που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Κουβανό ομόλογό του κ. Ραούλ Κάστρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα μας και ειδικώς στην πορεία ανάταξης της οικονομίας έδειξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Γιοαχίμ Γκάουκ κατά τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν ιδιαίτερα την ηγεσία της Γαλλίας, η οποία παραδοσιακώς διάκειται θετικά προς τη χώρα μας. Αυτό επιβεβαίωσαν προς τον κ. Αβραμόπουλο τόσο ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ, και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Λοράν Φαμπιούς, όσο και ο πρώην πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί.

Ο κ. Σαρκοζί δεν έκρυψε ποτέ τα φιλελληνικά αισθήματά του και στη συζήτηση με τον κ. Αβραμόπουλο επανέλαβε τη συμπάθεια και την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει και θα έχουν θετικό αποτέλεσμα οι θυσίες του για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη.

Κοινές αντιλήψεις για τη διαχείριση της κρίσης από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου συνολικώς με την Ιταλία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Έλληνας υπουργός κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με την Πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου κ. Λάουρα Μπολντρίνι.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter